Ik kijk uit naar

De afgelopen dagen druppelden wat leuke muzieknieuwtjes binnen via diverse wegen. En hoewel ik daar een speciaal blog voor heb, wil ik het ook graag hier delen.

  • De Kings of Convenience komen eind september eindelijk met een nieuw album. Hopelijk kunnen ze mijn inmiddels onrealistisch hoge verwachtingen waar maken. Of eigenlijk balanceer ik een beetje tussen don’t care en very excited. Want het is heel gaaf dat het album nu eindelijk af is. Maar ik heb er ook niet vijf jaar lang iedere dag op zitten wachten, weet je. Op een gegeven moment geloofde ik het wel: het komt er als het er komt… Ik kan blijkbaar ook goed zonder de Kings of Convenience leven. Maar ze hoeven maar één goed nieuw liedje op Myspace te zetten en de groupie in mij ontwaakt.
  • Athlete komt ook met een nieuw album, genaamd Black Swan. Als cadeautje geven ze nu het liedje Summer Sun weg (dat niet op het nieuwe album staat).
  • Tom McRae komt met twee (2!) nieuwe albums, al moeten we op ééntje nog een maand of tien wachten.
  • Oh, en Turin Brakes komt met een Best Of aanzetten op 7 september. De eerste CD bevat de daadwerkelijke Best Of, met alle singles en enkele steengoede album tracks, de tweede CD bevat rariteiten, alternatieve versies en een paar b-sides gekozen door fans. Het nieuwe album moet rond januari uitkomen.

Als nu ook I Am Kloot een releasedatum zouden aankondigen voor het nieuwe album, dan zijn alledrie de acts van mijn grote drie op Last.fm weer actief (Turin Brakes, Kings of Convenience en I Am Kloot). Maar dat is wishful thinking. Ik ben hier al heel blij mee, want het betekent dat ik genoeg heb om naar te gaan luisteren (en dan heb ik het nog niet eens gehad over aankomende albums van Kate Walsh (met Turin Brakes) en Lisa Mitchell (misschien met Turin Brakes). Feest dus. Al moet ik waarschijnlijk wel een nieuw cd-rek gaan kopen…

2 reacties

Geef een reactie