Retraite

frans_bauerEven was ik bang dat ik in deze week van retraite mijn schrijflust was verloren (jaja, het schrijven van een blog gaat niet altijd over rozen), maar gelukkig werd ik gered door mijn leven. Niet dat mijn leven deze week zo boeiend is (het is immers een retraite, althans dat heb ik vandaag bedacht): mijn dagen bestaan vooral uit het doen van hersenloos en minder hersenloos, tot zelfs nuttig werk. Daarnaast kijk ik House en Being Human (beide tips, al is de ene serie wat bekender dan de andere), draai ik het huishouden en frustreer ik me over het feit dat er al bijna twee weken op de Kings of Convenience Myspace stond dat new song to be uploaded in a few days en dat sinds afgelopen vrijdag nu al preview of new songs to be uploaded tomorrow staat en dat sindsdien wel al 2 keer de achtergrond van de pagina is veranderd. Oftewijl: heel veel buiten kwam ik niet, boodschappen doen daargelaten.

Om toch mijn conditie op peil te houden Om me dan toch maar af en toe buiten de deur te wagen en mijn vrije tijd goed te besteden, vatte ik het plan op om te gaan sporten. Mijn conditie is namelijk 0 en na een geslaagde Vierdaagsefeestweek kan een beetje beweging geen kwaad. Een goed plan dus! Maar het is ook een gewaagd plan, want sporten en ik… Tsja…

Rennen zou kunnen, maar dan moest ik eerst fatsoenlijke schoenen kopen. En dat is te veel moeite. Toen vond ik achterin de kast in de bijkeuken mijn skeelers terug! En ze deden het nog prima. Sindsdien ga ik iedere avond skeeleren (ondanks dat ik dat een heel lelijk woord vind). Ik ben wonder boven wonder nog niet gevallen. Drie avonden achter elkaar skeeler ik nu. Ik weet niet precies hoeveel kilometer ik af leg op iedere avond, maar tot nu toe ben ik zo’n vijfendertig minuten onderweg en skeeler ik – naar mijn mening – op gemiddelde skeelersnelheid. Ook heb ik ’s ochtends lichte spierpijn. Ik ben er verbaasd over dat ik het tot nu toe al drie avonden achter elkaar heb volgehouden. Morgenavond ga ik een nog langere route proberen. Tot nu toe maak ik eerst een kleine lus door mijn dorp en daarna een grote lus naar het volgende (nog kleinere dorp). Ik sluit niet uit dat ik morgenavond ga proberen het bungalowpark in de buurt te bereiken. En weer terug natuurlijk. Dat is iets van tien kilometer. Ik heb eigenlijk geen idee of dat verder of minder ver is dan ik tot nu toe heb geskeelerd, maar anders kan ik er natuurlijk een extra lusje achteraan plakken.

Dan nu, ter afsluiting, een  raadsel: mijn skeelers zijn natuurlijk gemaakt door een bepaald merk. Maar welk merk? Ergens in deze post heb ik het merk verstopt? Kun jij het vinden? Post dan NU in de reacties om welk merk het gaat en waar je het het gevonden! Onder alle goede (volledige) antwoorden verloot ik een CD van Mischa (t.w.v. 8 euro)!

TOEVOEGING: Mensen die mailen worden ook betrokken in de loterij. Sluitingdatum is 4 augustus.

1 reactie

Het moet haast wel gaan om het merk Nike Bauer (of zoals Frans zou antwoorden als je vraagt of hij aan sport doet: ‘j-ja, ik sk-kate heel v-vaak op mijn F-frans.. eeh… N-Nike B-Bauer skates…’).

Geef een reactie