Schrijfcrisis

Crisis is hip. Dus heb ik ook een crisis. Geen economische crisis, of identiteitscrisis. Nee, ik heb een schrijfcrisis. Ik zou het geen writer’s block willen noemen. Ik heb namelijk wel inspiratie. Ik had het alleen ook druk met andere zaken. En die andere zaken gingen voor. Ik ben alleen erg op zoek naar een ‘doel’ voor ditisstefan.nl. Zoals ik al eerder heb geschreven, zijn mijn andere websites met een bepaald doel opgericht. Maar ditisstefan.nl was vooral een manier om te kunnen schrijven. En dat is eigenlijk niet genoeg. Ik merk dat ik in deze fase van mijn leven, meer dan ooit, op zoek ben naar een doel. De dingen die ik doe moeten me ergens naartoe leiden. Ik heb het idee dat dat met ditisstefan.nl niet het geval is. Met mijn andere sites weet ik wel wat ik voor ogen heb, maar de laatste tijd weet ik niet zo goed wat ik met deze site wil.

Misschien ben ik gewoon een pleaser, maar het is me niet langer genoeg om te schrijven voor mezelf. Ik weet dat er genoeg mensen zijn die dit stukje lezen (al dan niet toevallig). En die mensen wil ik vermaken. Gezien mijn activiteiten in het dagelijks leven (lerarenopleiding), ben ik echter aan het twijfelen of ‘amusante gebeurtenissen uit mijn leven’ daarvoor de juiste bron zijn. Ik ben gedoemd om in ongemakkelijke situaties terecht te komen als ik teveel details over mijn leven ga publiceren. En om nu wachtwoorden te gaan gebruiken… Dan kan ik net zo goed in een dagboek gaan schrijven.

Kortom, ik heb een doel en ik heb informatie nodig voor ditisstefan.nl. Een doel waar ik mee vooruit kan en informatie die interessant is, maar niet te persoonlijk. Muziek valt eigenlijk af, of ik moet weer al mijn muzieklogs hier gaan plaatsen (maar dat is zonde van ditismuziek). Boeken en films zouden kunnen, maar wat is er dan nog “ditisstefan” aan? Iemand goede ideeën?

3 reacties

Zoggel schreef:

Ik vind dat je moet doorgaan met ditisstefan. Je blog is nog steeds authentiek en voorzien van een eigen geluid. Ik lees het nog steeds met aandacht en plezier. Ik snap dat je iets minder persoonlijk moet worden, maar zo heel veel compromitterend materiaal verschijnt hier toch niet?

Als ik nog wat persoonlijke suggesties mag doen: zet niet alle muziekberichten op ditismuziek. Zet de hoofdberichten (recensies, verslagen e.d.) hier en gebruik ditismuziek voor de diepgang. Geef een vervolg aan ‘Mooie ogen…’ en schrijft iets meer over de boeken die je leest. En blijf vooral de humoristische (‘Vrouwentitels’!) en de in een opwelling geschreven, ‘untaggable’ berichten schrijven.

Stefan schreef:

Dank voor je commentaar. Ik lees jouw blog ook nog altijd met plezier en waardeer de discipline (jouw rubrieken houden het immers aanzienlijk langer vol) en de diepgang die van je berichten afstraalt. Ik ga mijn best doen om het niveau hoog te houden :).

Ricardo schreef:

Stefan, ik reageer niet vaak, maar nu kan ik het niet laten: ga door. Er is geen enkele blog die ik met meer plezier lees.
Je staat zelfs in mijn bookmarks, waar verder alleen blackboard, voetbalprimeur en nu.nl instaan:P

Geef een reactie