Een Derde Week Muziek

Eén dag later dan normaal, in verband met een erg geslaagd weekendje Ardennen. Er is veel gebeurd sinds afgelopen maandag en dat heeft onder andere tot gevolg dat ik veel meer tijd heb om hier te schrijven. Hoera voor jullie dus! Enfin, hier vijf tracks om de week mee door te komen: voor elke werkdag één. Zoals altijd zijn tips, vragen, reacties en comments meer dan welkom!

the-fray-heartlessThe Fray – Heartless

In the night I hear them talk
The coldest story ever told
Some were far along the road he lost his soul
To a woman so heartless
How could you be so heartless?

Ik moet zeggen dat ik The Fray slechts oppervlakkig ken (How To Save A Life). Wel heb ik ooit een stukje van een optreden op tv gezien en daar was ik niet bijzonder van onder de indruk (maar ook niet door teleurgesteld). Waar ik wel van onder de indruk ben is deze cover van de hit van Kanye West. Zoals het tegenwoordig met de meeste covers gaat, speelde The Fray deze cover ten dele ironisch, ten dele serieus in een radioprogramma. Iedereen vond het vet gaaf en het internet deed zijn werk. Gevolg: de band werd door Sony de studio ingesleept om het nummer op een nieuwe EP te zetten. Het resultaat mag er wezen, net als de erg mooie clip.
Welkom bij het spelletje “Spot de Getekende Kanye West” >>

devendraPhoenix – Rome (Neighbours with Devendra Barnhart remix)

Ah I never loved you
And if I loved you
I wouldn’t say I’m sorry oh no

Ik ben er nog niet over uit, wat ik nu moet vinden van Wolfgang Amadeus Phoenix. Het is een gave plaat, maar hoe gaaf? De recensie moet nu écht geschreven worden. Eén van de nummers is door de blender van Devendra Barnhart (zie foto) gehaald en voorzien van een licht melancholisch tintje. Om niet te zeggen dat het een heel chill nummer is geworden. Het nummer wordt momenteel gratis weggeven op de site van Phoenix.
Gratis? Echt ja. Gratis >>

TTT-sefl-portrait-by-Perou___ZoomThe Temper Trap – Science of Fear

There’s a science to fear
It plagues my mind
And it keeps us right here
And the less we know
The more we sit still, sit still

Marc tipte me dat dit een goed nummer was en toen ik het luisterde, herinnerde ik me dat ik dat ook vond toen ik het hoorde. Soms heb je een herinnering nodig om daar weer aan te denken. Overigens staan Marc en ik niet alleen in het goed vinden van dit nummer, de BBC heeft deze band ook getipt voor 2009. Dus ik ben nog niet te laat met het aanprijzen van dit Australische bandje. Dat u het weet.
Draai de versterkers maar open >>

boatbehindKings of Convenience – Boat Behind

Winter and Spring,
Summer and Fall
You’re the wind surfer crossing the ocean
I’m the boat behind

Wat kun je allemaal overhouden aan een roadtrip? Stalkers, vage herinneringen, dubieuze verhalen, horrorscenarios en niet te vergeten rugklachten. Rugklachten? Jawel. Dat snap je na het kijken van de video. In ieder geval is de realiteit ver te zoeken in de nieuwe clip van de Kings of Convenience. In Boat Behind zijn de lifters bovendien knappe modellen. Ik wil ook mee! Dan krijg ik maar rugklachten (jaja, je moet toch echt de clip kijken, anders snap je het waarschijnlijk nog steeds niet). In ieder geval kunnen we naast het bovenstaande ook concluderen dat de Kings niet de meest getalenteerde acteurs zijn, maar dat dat de pret (van het maken en het kijken) niet mag drukken. En dat de Kings wel van een woordgrapje houden.
Twee woorden. Boat. Behind. Maar is er wel een boot? >>

richardswiftRichard Swift – The Atlantic Ocean

I’m part of the scene, I’m part of the scene!
I’ve got the drum machine! Boom tang! Boom tang!

Dio en Sef gingen na hun clip Tijdmachine vet retro voor de opvolger, maar dat is nog niets vergeleken met deze video voor de titeltrack van Swifts recente LP. Toen ik een jaar terug onze VHS tape van The Lion King in de speler stopte, merkte ik pas hoe slecht de beeldkwaliteit was geworden. Maar dat was nog niets vergeten met deze video van Swift. Met als verschil dat het bij Swift gave effecten zijn en bij mij slijtage. En de soundtrack is iets hipper. Maar minder georkestreerd. Dat wel. We kunnen niet allemaal Elton John zijn.
Video (party like it’s 1999!) >>

Geef een reactie