Vul dat gat!

Er zijn veel dingen waar ik deze dagen mee bezig ben. Zo zitten er muizen in de keuken. De manier waarop ik dat ontdekte (hoewel ik er eerlijk gezegd ook al een op de trap had zien wegrennen) was niet heel prettig: ik vond namelijk keutels in mijn koekenpan. Gelukkig stond er nog een ruime hoeveelheid muizenopruimspul. Nu staat er een lokdoosje in mijn keukenkastje, want daar komen ze dus in ieder geval. Toen ik toch bezig was met schoonmaken en opruimen (van mijn keukenkastjes), heb ik maar meteen mijn kamer eens flink gestofzuigd. Dat was namelijk ook hard nodig.

Daarnaast ben ik begonnen aan mijn cursus Proficiency in English. De lessen zijn prima te volgen, soms zelfs makkelijk (maar we hebben pas twee bijeenkomsten gehad). De oefeningen zijn iets pittiger. Althans, ik had niet altijd een 100% score (één keer slechts 60%). Maar dat is misschien maar goed ook (anders is het een beetje nutteloos). Ik heb het idee dat ik vooral moet wennen aan de manier van vragen stellen. Ik volg deze cursus tot mei 2010. Dat is prima in combinatie met de lerarenopleiding, maar nu ik daarmee ben gestopt, had het tempo van mij best hoger mogen liggen.

Misschien had u, als vaste lezer, nog niet gehoord dat ik was gestopt met de lerarenopleiding, maar dit is wel het geval. Over de details wil ik het nu niet hebben, maar ik wil wel zeggen dat ik er veel energie instopte en er nauwelijks iets uithaalde. En dan moet je stoppen. Zeker als je, zoals ik, geen groeimogelijkheden meer ziet.

Hierdoor ben ik een soort gat gevallen. Dat is voor de verandering wel lekker. Bovendien moet ik van alles regelen (waaronder het terugkrijgen van al betaald collegegeld) en toekomstplannen maken.

Over de toekomst, die eigenlijk pas over een half jaar tot een jaar zou beginnen, had ik al nagedacht. Ik wilde de journalistiek in, of freelance gaan schrijven. Wilde plannen, maar nu moet het concreet worden. Vooralsnog is het plan dat ik de komende maanden zoveel mogelijk schrijfervaring ga opdoen en dan, wellicht, in februari een journalistiek en nieuwe media master wil ga doen. Of dat doorgaat hangt natuurlijk ook af van de komende maanden. Misschien vind ik wel iets heel leuks waar ik meer dan een paar uur per week aan kan besteden zonder te verhongeren.

In een ideale wereld zou ik natuurlijk van mijn site leven, of nee, noch beter, rijk en geliefd zijn, maar de afgelopen dagen werd duidelijk dat deze wereld niet ideaal is. In een ideale wereld vliegt niet twee keer binnen 24 uur de ketting van je fiets af op EXACT dezelfde plaats (na de stoplichten op de Heyendaalseweg te Nijmegen, daar waar het nieuwe extra brede geasfalteerde fietspad begint). Blijkbaar ligt de ketting er iets te los op. Het heeft natuurlijk ook voordelen: ik kan de ketting er nu zonder hulp weer fatsoenlijk en binnen een minuut opleggen.

Enfin, freelance schrijven en journalistiek dus. Dat is wat ik de komende tijd wil gaan doen. Vandaag heb ik mijn c.v. bijgewerkt en mijn LinkedIn-profiel opgeknapt. Nu moet ik nog (leuke) schrijfklussen vinden. Ik schrijf het liefst over cultuur (literatuur, muziek, kunst), maar als ik één ding heb bewezen is dat ik eenvoudig en snel voor om het even welk publiek teksten kan produceren. Ik moet nu alleen nog uitzoeken hoe ik het precies ga aanpakken en wat de meerwaarde van een extra masteropleiding is. Ik heb immers al een mastertitel Nederlandse taal en cultuur op zak.

Mocht je tips of ideeën hebben over hoe ik mijn gat het beste kan vullen (met andere woorden: weet je nog leuke schrijfklusjes etc.), laat het me dan zeker weten. Ik ben in ieder geval enthousiast over de vrijheid die ik nu heb (en dan met name de mogelijkheden die daarbij horen). Ik zal hier zeker blijven schrijven over de dingen die gaan gebeuren.

1 reactie

Volgens mij moeten er nog scripts geschreven worden voor BtGtM 2 en 3. Succesvolle films staan natuurlijk altijd goed op je cv.

Geef een reactie