Het lelijkste restaurant van Antwerpen

De heenreis (Nijmegen – Antwerpen-Zuid) duurde al even, maar toen had ik in ieder geval iets te doen.  De terugreis duurde drie kwartier langer. De overwegen tussen Tilburg en Den Bosch waren kapot. Gelukkig had ik tóch mijn laptop meegenomen. Dat betekende een paar extra kilo’s in mijn tas en nu talloze mogelijkheden tot vermaak. Vanaf Tilburg moest ik namelijk alleen terug reizen. Laat ik het zo zeggen: de film die ik keek was in Nijmegen bijna afgelopen – en we waren al een tijd stapvoets aan het rijden. De overwegstoring is denk ik dan ook de meest vervelende storing of them all. Je rijdt namelijk wel, maar tergend langzaam. Zodoende heb je helemaal niet door dat je drie kwartier vertraging oploopt, maar het duurt wel lang. Overigens stond in Den Bosch op de borden dat de trein een kwartier vertraging had, maar dat was magic by NS ™.

En ik kwam al uit Antwerpen. Ik ben niet bepaald fan van late night treintochten, heb ik besloten. Bovendien had ik vanaf Roosendaal dorst en géén drinken bij me. In Roosendaal was de Kiosk al gesloten en zodoende moest ik tot Nijmegen wachten voordat ik iets kon drinken. Op Nijmegen Centraal was de AH To Go uiteraard 2 minuten dicht. Ik moest toch nog even langs mijn kamer (waarvoor ik nu nog 20 minuten had), dus pas daar werd ik verlost van het droge gevoel van mijn mond. Dat krijg je als je friet in snackbar Beirut (waar ze overigens geen Beirut draaien) in Antwerpen gaat eten: daar krijg je veel dorst van. Dat is in Nederland ook, maar daar hoef ik vervolgens niet drie uur in de trein te zitten om thuis te komen.

Beirut is overigens niet het lelijkste restaurant van Antwerpen (wellicht wel de lelijkste snackbar). In ieder geval niet volgens Saskia de Coster. Dat was deze Conmar. Waarom we naar deze niet al te gemakkelijk te bereiken lokatie moesten komen? Zelfs als we ‘etters’ waren geweest, dan had ze in ieder geval een keer dit lelijkste restaurant gezien. En wij nu dus ook. Het interview zelf, overigens erg leuk om af te nemen, leest u binnenkort op ANS-online.

Geef een reactie