Een Vierde Week Muziek

Met enige regelmaat post Stefan vijf liedjes die je de week doorhelpen.

lisalovelyLisa Mitchell – Sun Sun Sun [demo]

Oh sun sun sun,
you better not shine on me me me
All I’ve done is drink tea,
Oh I don’t deserve you

De afgelopen 24 uur ben ik verslaafd aan dit liedje. Ik had het liedje al een paar keer eerder gehoord, maar toen bleef het niet hangen. Nu dus wel. Het is eigenlijk een heel simpel en klein liedje, maar als demo staat het in mooi contrast tot de (overigens best mooi) geproduceerde CD Wonder. Iemand zette het op YouTube en daardoor kunnen jullie het nu ook luisteren. Ja, ik luister luister luister al, hoor, Lisa… >>

amyAmy Winehouse – Some Unholy War [demo]

If my man was fighting
Some unholy war
I would be behind him
Straight shook up beside him
With strength he didn’t know
It’s you I’m fighting for

Ik vond Amy Winehouse altijd maar vervelend. Altijd maar met die dronken kop door het beeld… Rehab was bovendien een stom nummer. Maar ja, Back To Black en You Know I’m No Good vond ik dan weer heel gaaf. En de dagen duurde langer en daarna korter… En nu vind ik het vooral vervelend dat Amy niet gewoon stopt met zuipen en start met zingen. Want er staan prachtige juweeltjes op haar albums. Deze demo zit vol met emotie en is tegelijkertijd niet dramatischer dan nodig. En de tragiek die het nummer uitstraalt past goed bij haar. Helaas. Een icoon in verval >>

norahjonesNorah Jones – Chasing Pirates

In your message you said, you were goin’ to bed, but I’m not done with the night.
So I stayed up and read, but your words in my head, got me mixed up so I turned out the light.

Begint u zich al af te vragen of er alléén maar vrouwen worden besproken in deze editie? Chasing Pirates is de comeback van deze-ceedee-zet-ik-op-bij-het-dineeeeej!-meisje Norah Jones. Haar nieuwe album heet The Fall en ik heb er net zoveel van gehoord als van haar vorige albums (2 liedjes). Maar deze eerste single, Chasing Pirates, dus, is erg leuk vanwege de voor Norah baanbrekende productie. Het is een leuk orgeltje en het is wellicht iets minder smooooooth fm dan Sunrise, bijvoorbeeld. Ik vind het wel een leuk nummer in ieder geval. Zelfs na vaak luisteren. Leuke outfit, maar dat haar mag langer van mij (zo sla je nooit een piraat aan de haak… Haha piraat, Haak, Kapitein Haak… Nee? Laat maar…) >>

Jamie CullumJamie Cullum – Don’t Stop The Music

It’s gettin late
I’m making my way over to my favorite place
I gotta get my body moving shake the stress away
I wasn’t looking for nobody when you looked my way
Possible candidate

Nog zo iemand van wie we al een tijdje niks meer hadden gehoord. Jamie Cullum, die gekke jongen met zijn maffe jazzy liedjes en zijn klim-op-de-piano-skills, is weer in het land. Om de sales wat te boosten heeft Cullum (na Everlasting Love) wederom een covertje opgenomen. Deze keer is het een erg geslaagde uitvoering van Rihanna’s superirritante Don’t Stop The Music. Ik heb dat liedje nog nooit afgeluisterd en toch kende ik het nummer verrassend goed toen ik gisteren deze versie hoorde. Overigens heb ik Cullum een keer gratis live gezien, toen Turin Brakes (jaja, daar zijn ze dan!) in 2005 in de Melkweg optrad, gaf hij daar een gratis geheim concert. Dat wist alleen zijn fanclub dus wij waren nogal verbaasd dat er zo’n SUPERlange rij voor Turin Brakes stond. Dat was dus ook niet het geval. Uiteindelijk liet de bewaking ons nog de laatste 15 minuten van het concert meepikken. En toen ging ie uiteraard net op de piano staan. Supervet. “We moeten Jamie Cullum herintroduceren: dan maken we toch gewoon een clip met hem en een piano, dan denkt iedereen ‘oh dat was die ene jongen die altijd op de piano ging staan’ en dan is alles weer koek en ei!”

gadsdensThe Gadsdens – The Sailor Song

Should I run a million miles away from every memory of you?
Let that be a lesson to me, think not with my heart but with my head.
No I never really had it in me, did I, did I?

Dit bandje ken ik eigenlijk helemaal niet. Ik heb geen idee wie ze zijn of waar ze vandaan komen, sterker nog: ik ken het liedje pas zo kort dat ik ze nog niet eens heb gegoogled (vooruit, ik heb de tekst van het liedje gegoogled en daarbij kwam ik erachter dat ze op Twitter zitten). Maar het liedje fascineert me, net als de mooie geanimeerde videoclip. 29 november verschijnt het nummer op single. Vrolijk is het liedje allerminst: het is één van de meest donkere liedjes die ik recent heb gehoord. Een donkere reis door de wereld >>

1 reactie

Geef een reactie