Stefan leest: Oorlog en Vrede (6)

Stefan Leest Tolstoj: Oorlog en Vrede
Nu op:
bladzijde vierenzeventig
Bladzijdes gelezen:
nul (sinds de vorige aflevering)
Huidige gemoedstoestand:
mysterie opgelost!
Waardering: Nog geen.

“In de kerstvakantie heb ik vast tijd om Oorlog en Vrede te lezen…” Die vlieger ging mooi niet op. Er stonden nog een hoop dozen met rotzooi uit mijn leven (agenda’s, schoolschriften, tekeningen en proza). Daar kwam ik ook een hoop cassettebandjes tegen, waaronder deze:

De naam van de andere ben ik vergeten, maar het ging over een moedig man onderweg naar Jakoetsk of Irkoetsk, of in ieder geval iets dat eindigt op Koetsk. En het ging dus over sneeuwstormen, brieven en een tsaar. Ook staat me nog wolvengehuil en dood en verdriet bij, maar het kan ook zijn dat mijn fantasie inmiddels op hol slaat. Het bandje zat in een blauw hoesje, met een man met bontmuts erop. Enfin, het bandje ligt ergens in een doos, gok ik, en ik heb iets beters te doen dan hem daadwerkelijk te gaan zoeken, maar mocht iemand ingeburgerd zijn in de Russische literatuur (of slappe kinderaftreksels ervan), of een site met Russische verhalen weet, dat zou mij enorm helpen (mijn zoektochten zijn tot op heden zonder resultaat).

Mysterie opgelost:

Het is een verhaal van niemand minder dan Jules Verne:

Michael Strogoff krijgt een heel gevaarlijke opdracht. Hij moet ervoor zorgen dat er een belangrijk bericht tot bij de broer van de tsaar komt. Maar onderweg moet Michael afrekenen met vele hindernissen, waaronder een valse spion…

Mysterie opgelost dus, maar het brengt me geen bladzijde verder in Oorlog en Vrede.

3 reacties

Als ik jou was, zou ik hem nu toch wel aan de kant leggen en een leuker beginnen. Zo kan ik hier weer inspiratie vinden. Oorlog en vrede, daar begin ik echt niet aan, maar ‘Kleine bij’ ligt klaar!

Geef een reactie