8 tot 5

Sinds vandaag heb ik een baan. Zo’n 8 tot 5-baan. Of ja, van iets over half 9 tot iets voor half zes. Maar het principe blijft hetzelfde: vijf hele dagen werken. Dat heb ik nog niet eerder gedaan. Weliswaar heb ik lange dagen gestudeerd, bijgeklust en / of lessen voorbereid en gegeven, maar dat je naar een kantoor gaat (fietst) en daar de hele dag zit, en dan tegen de avond pas weer thuiskomt… Dat is eigenlijk nieuw voor mij.

Het is moeilijk te zeggen hoe dit leven mij gaat bevallen, maar ik sluit niet uit dat ik het best oké ga vinden. Ik ben normaliter snel afgeleid, beweeglijk en enthousiast en dat zou allemaal tegen me kunnen gaan werken, maar ik heb een voorgevoel dat dat allemaal mee gaat vallen. Vooral het principe “ik kom thuis en ik hoef niet zoveel meer te doen” spreekt mij erg aan. Weliswaar heb ik een sociaal leven te onderhouden in de avonduren en zal ik de komende tijd best moe zijn, maar het feit dat ik iets kan doen waar ik me niet ook nog de hele avond zorgen over hoef te maken, spreekt mij erg aan.

Het voelt op sommige momenten nog wel een beetje alsof ik de uitzendkracht ben, die een paar dagen komt kijken, maar dat lijkt me niet meer dan logisch. Tot voor kort was ik dat namelijk ook. Als ik straks de procedures en methodes onder de knie heb, kan het alleen maar leuker worden, lijkt me. Deze eerste dag viel in ieder geval niet tegen. En daarmee lijkt een nieuwe fase in mijn leven (en op ditisstefan.nl) aangebroken. Nu dan echt: vaarwel studentenleven.

Geef een reactie