Stefan luistert: Tom McRae – ‘Please’ & ‘Out Of The Walls’

Rasoptimist Tom “de lucht is altijd blauw” McRae is er weer! Zijn nieuwe CD, Alphabet of Hurricanes, heeft een zwartwitrode cover met een kapotte paraplu erop, dus dan is het wel duidelijk hoe laat het is. Inmiddels zijn er twee liedjes de wijde wereld in gestuurd. Op Stubru is op zijn minst één keer per werkdag Please te horen, een uptempo “flikker maar lekker op met je liefdes”-liedje met een sound die we van Tom “ik ga wel in een hoekje cynische opmerkingen over de wereldpolitiek lopen maken” McRae niet kennen: het is groots, het heeft een stampend ritme en het is (redelijk) catchy.

Please let my heart go. Cos I don’t care no more.

Op de Nederlandse radio heb ik hem nog niet gehoord, maar hij is in ieder geval dus dagelijks op Stubru en hier op Radio 1 (België) te horen. Ik ben nog niet helemaal verkocht, maar misschien is het een grower. Zolang Stubru hem iedere dag blijft draaien, zit het dus wel snor.

Het andere liedje is sinds heden morgen gratuit en voor niks te downloaden (nou ja, in ruil voor je e-mail) op www.alphabetofhurricanes.com. Out Of The Walls is qua sound meer traditioneel Tom “we gaan naar de kloten, en ik het eerst” McRae. En de eerste regels maken dat meteen duidelijk:

Wake up, love, think I’ve lost control, the shadows are on the march, I can’t fight them all, cos they come out of the walls, they come out of the walls.

Voor dit laatste liedje is ook een video gemaakt door Richard Clayderman. Het verschijnsel “music video” is al twee albums niet meer voorgekomen in de wereld van Tom McRae, dus Cooking Vinyl (zijn nieuwe label) doet het nu al beter dan zijn voorgangers.

Het nieuwe album van Tom McRae, Alphabet of Hurricanes, verschijnt op 1 februari.

1 reactie

De Belgische Radio 1 is echt een verademing ten opzichte van de Nederlandse 1.
Ook ‘gewoon’ veel nieuws en sport, maar tussendoor echt goede muziek. Zo heb ik o.m. al gehoord: Kings of Convenience, Fleet Foxes, Editors, Temper Trap, Athlete, Elbow, Tegan & Sara, Death Cab for Cutie, Whitest Boy Alive. Die hoor je in NL niet allemaal op de publieke radio.

Geef een reactie