Ik zou Stefan niet zijn als…

Ik zou Stefan niet zijn als ik u niet zou wijzen op het bestaan van een gratis downloadmogelijkheid van een lied van Turin Brakes. Het is gratis (het kost u eigenlijk alleen tijd en een geldig e-mailadres). Geen geld dus. Het nummer heet Apocolips en het is niet je standaard Turin Brakes track. Sterker nog, ik moest er even aan wennen. De vocalen zijn als een koor ingezongen en het doet mij eerlijk gezegd een beetje denken aan Radiohead. Het is naast donker en depressief, maar ook licht en optimistisch (dankzij het mooie gitaarwerk van Gale Paridjanian, die deze track schreef). Gelooft u mij als ik u zeg dat die gitaarrifjes niet zijn versneld.

Een hit wordt het natuurlijk niet (ook omdat het geen single is), maar het wekt bij mij in ieder geval de interesse voor de volgende CD, Outbursts, hoewel die interesse er eigenlijk altijd al was. Maar goed, zelfs als je denkt “Turin Brakes, das best wel “meh”-muziek” wil ik je vragen het voor de grap eens te downloaden. En dan een paar keer te luisteren.

Gewoon omdat het kan. En laat daarna hier eens weten wat je ervan vindt.

Het nummer is te vinden op www.turinbrakes.com.

2 reacties

Ik vind het meer weg hebben van IJzer & Wijn. Maar voor de rest een alleraardigst nummer. En dat zeg ik niet alleen omdat mijn reactie anders weggemodereerd wordt.

Geef een reactie