Stefan luistert: Fionn Regan – Catacombs

Vandaag arriveerde de eerste gadget die ik beroepsmatig ga beoordelen. Het is een Nokia N900. Hij zag er op internet wel oké uit, moest ik vanaf de aankondiging al bekennen. Maar geld om het apparaatje te kopen had ik niet. Een van de voordelen van het schrijven voor een computerblad is dat je gewoon kan bellen en er een aan kan vragen. Het afgelopen uur heb ik er dus mee zitten spelen en zo brak ook het moment aan dat ik de mediaspeler wilde uit proberen.

Nu wil het toeval dat mijn favoriete troubadour (dat is ook iedere maand een ander, maar goed, Fionn Regan staat op 1 wanneer die een cd uitbrengt) terug van weggeweest is. Fionn Regan bracht vorig jaar Protection Racket uit, als eerste single van The Shadow Of An Empire, het tweede album dat vanaf zeer binnenkort in de winkels ligt. NME is zo aardig om de tweede single (Catacombs) gratis uit te delen. Hier dus. Als ware Fionn Regan Bob Dylan, zo heeft hij zijn akoestische gitaar aan de kant geschoven en een versterker gekocht. Zowel Protection Racket als Catacombs zijn dus iets “harder”. Hoewel, de composities zijn (tot nu toe) van dezelfde slag als op The End Of History. Alleen nu dus met distortion. Protection Racket was even wennen, maar Catacombs klinkt prettig en geschikt…

Op de N900 althans, want zo komen beide alinea’s bij elkaar. In plaats van het nummer op mijn stereoinstallatie te draaien, dacht ik “laten we het bestand is via bluetooth naar de telefoon sturen en dan afspelen.” Nu, dat werkt in ieder geval. En hoewel de ingebouwde speakers niet om over naar huis te schrijven zijn, is het geluid dat uit mijn Sennheiser oortjes komt erg goed (beter dan met mijn Samsung telefoon).

Het lied bevat een scala aan meer en minder distorted gitaren, niet te volgen teksten, de typische Fionn Regan stem en dat alles in een mooi gemixte productie. Leuke “Oooh’s” en een catchy refrein (Let’s take it outside, the kids are sleeping, I’ll pay you to do me some damage) maken het geheel af. Het geheel zou zo waar hitpotentie kunnen hebben…

Laat ik het zo stellen: ik kan niet wachten totdat ik The Shadow of an Empire in handen heb… Het album verschijnt op 15 februari 2010. Download HIER Catacombs, zolang de voorraad strekt.

2 reacties

Geef een reactie