StefanSpotified #003

Daar is ‘ie, de derde StefanSpotified… Aanzienlijk minder vrolijk dan de vorige (en dat lijkt me alleen maar een positieve ontwikkeling). Ik heb zelf wel een goed gevoel over deze mix, desondanks. Tien mooie liedjes in één Spotify Playlist. Daar gaan we!

(hier luisteren)

01 The Roots – What They Do

Hoewel we de laatste dagen vooral hair metal en andere slechte muziek draaien op Spotify, komen er toch nog af en toe leuke verrassingen langs op Spotify. Zoals deze smooth hiphop track van The Roots. Mooie jazzgitaar erin (check de solo) en niet te overdreven koortjes, verder erg minimalistisch.

02 Sia – Under The Milky Way

Het nieuwe album van Sia schijnt nogal uptempo en vrolijk te zijn. Jammer, want ze blinkt juist in stemmige, bijna depressieve liedjes. Niet dat ze niet gaaf is als ze vrolijke liedjes zingt, maar wel iets minder gaaf. Dit nummer zong ze in voor een autoreclame en werd daarna prompt gratis weggegeven op de site van de fabrikant. En terecht. Het is een hele mooie cover. Het origineel is overigens van The Church.

03 Peter and the Wolf – Talk About You

Ik had het beloofd: nog ééntje van Peter and the Wolf. Dit is net zo catchy als Chemistry Set. Misschien valt het om die reden wel iets uit de toon vergeleken met de andere liedjes in deze playlist, maar dat doet het volgende nummer ook (en op een heel andere manier). Genoeg over mij… I wanna talk about you, just you, I want to ditch all my selfish ways, I’m gonna be a better man someday… I wanna talk about…

04 Danko Jones – I Think Bad Thoughts

Toen ik dit nummer naar de work in progress mix sleepte, paste het goed in de mix, maar nu komt het wellicht wat misplaatst over. Het refrein is echter übercatchy, laat je niet misleiden door de rammelende coupletten. Tel daarbij op de met goudaccenten aangeklede cover en albumtitel Below The Belt en ik ben om.

05 The Soft Pack – More Or Less

Amerikaans bandje met een liedje waarop je lekker kan meeknikken. Of de gitaarsolootjes in de instrumentale stukken mee-airgitaren (is dat een werkwoord?). Want die tillen het nummer naar een hoger niveau en maken het memorabel.

06 Ane Brun – To Let Myself Go (Malkyl Mix)

Tsja, wie had gedacht dat Ane Brun zo goed te remixen was? Waar eerder een houseremix van Headphone Silence verkozen werd tot beste housetrack op een of andere website die ik in principe nooit bezoek omdat er alleen maar housenummers op staan, is het nu de beurt aan deze Malkyl Mix van To Let Myself Go om hoge ogen te gooien. Opnieuw kunnen we spreken van een minimalistische aanpak van bliepjes en beats. Maar het is iets meer lounge en iets minder dansbaar. Ik vind hem geslaagd.

07 Nordre Sving – Matrimony

Kijkt u wel eens naar TV Oranje? Ik niet natuurlijk, maar ALS ik zou kijken dan zou ik tot de conclusie komen dat de klassieker van Gilbert O’Sullivan een erg populair nummer om te coveren (met een andere, Nederlandstalige tekst). Hiervoor draag ik graag bewijsstuk nummer 1 en nummer 2 (zie ik daar Rosmalen of all places in de clip?) aan. Feit is dat Matrimony van Gilbert O’Sullivan niet op Spotify staat. Wel vele covers, waaronder dus de versie van Nordre Sving die qua uitvoering in de buurt komt van het origineel (leuke åccenten en dergelijke). Fun fact: O’ Sullivan leeft nog steeds en treedt met enige regelmaat op, al prefereert hij een teruggetrokken bestaan op Jersey in plaats van een leven in de showbizz-wereld. Maar dat is een terzijde.

08 Broken Bells – The High Road

Kent u Chuck? Dat is in ieder geval een hilarische en toch spannende en mooie tv-serie. Met enige regelmaat stoppen ze ook nog goede nummers in de soundtrack (bijvoorbeeld Band of Horses). Dit nummer zat in de aflevering van deze week. Broken Bells is nu typisch zo’n bandje waar ik nooit echt naar heb geluisterd. Over dit nummer kan ik in ieder geval niet klagen. Erg mooi.

09 Elvis Perkins in Dearland – Send My Fond Regards To Lonelyville

Laatst zat ik te zappen en toen zapte ik langs een of andere tienersoapachtigeserie. Niet extreem boeiend, behalve dat Easy Lover van Phil Collins en Phillip Bailey als muziek werd gebruikt (en nog op hilarische wijze ook). Even later speelde dit nog veel mooiere nummer. Toen heb ik het nummer op Spotify opgezocht en zowaar: ook zonder dramatische serie is het mooi gitaarliedje. Daarna verloor ik overigens snel interesse in het programma, maar het liedje: dat blijft nog even. Het duurt ook 6 minuten. Dat is dan wel weer lang.

10 João Gilberto, Stan Getz – The Girl From Ipanema

Ter afsluiting iets heel anders. Afgelopen dinsdagochtend draaide ik tot frustratie van een collega een hele CD van João Gilberto. Allemaal bossanova. Allemaal rustgevende, laffe, zwoelezomermuziek. De avond ervoor werkte het heel goed bij de afwas en die ochtend werkte het nog steeds. Over deze versie van de klassieker The Girl From Ipanema valt niet te klagen, toch? Toegegeven: je moet er geen uren naar luisteren, maar het zet wel de toon voor een mooie zomer, hopelijk. Al is daar nu even weinig van te merken.

Geef een reactie