Stefan luistert: I Am Kloot – Northern Skies

Wat betreft,  Sky At Night, de nieuwe langspeler I Am Kloot, hoop ik dat het de plaat wordt die I Am Kloot definitief op de kaart zet. De plaat is, net als debuut Natural History, geproduceerd door leden van Elbow. Belangrijker is echter dat het eindelijk weer een echt album is. Na de BBC John Peel Sessions, Play Moolah Rouge (een in de studio opgenomen live album) en verzamelaar B, eindelijk een album zonder concept of bedoeling: het is gewoon een album dat hopelijk voldoende promotie gaat krijgen. Ik hoop dan ook dat het zich qua kwaliteit kan meten met het vroege werk van de band. Vanaf Gods and Monsters kakte het niveau een beetje in. In juli verschijnt dus Sky At Night, dat hopelijk bij mij hoge ogen gaat gooien.

De eerste single heet Northern Skies en die is best wel oké. Net als de clip trouwens. We horen viooltjes die er vroeger niet waren en het klinkt allemaal wat meer opgepoetst. Prima toch?

http://www.youtube.com/watch?v=Jf0e0f_XodE

Geef een reactie