Nabeschouwingen (1)

Dit WK Voetbal volgt Stefan de wedstrijden (net als tijdens het EK)… Alle wedstrijden? Nee, niet alle wedstrijden. Stefan heeft namelijk tegenwoordig een fulltime baan en die wil die graag houden. Hij gaat in ieder geval iedere dag iets proberen te zien. Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Ja, hij begrijpt buitenspel en ja hij weet wat een gele en rode kaart is, maar daar houdt de kennis ook wel op… Gelukkig kan Stefan ook iets vertellen over wedstrijden die hij niet heeft gezien (al zal hij dat niet altijd doen). Goalgetters zijn anonieme namen voor hem en hij is niet bekend met de kwalificatiereeksen van alle deelnemende landen. Gut-feeling en valse hoop: dat zijn de twee pilaren van zijn nabeschouwingen. Exclusief op ditisstefan.nl

Zuid-Afrika – Mexico 1-1 (voorspelling: 1-0)
Zo. Dat begint meteen al lekker. Ik was aan het werk en heb dus letterlijk 2 of 3 flarden van de wedstrijd gezien, maar ik begrijp dat ik vrij weinig heb gemist. Bij rust was het 0-0. Aan het einde was het nog steeds gelijk. Dus ik neem mijn briljante opening van mijn radioprogramma op en zeg dat de wedstrijd in 0-0 eindigde. Toen keek ik dat toch maar na, bleek het 1-1 te zijn geworden. Kon ik de hele take opnieuw doen. Jammer.

Uruguay – Frankrijk 0-0 (voorspelling 1-0)
Tijdens het grootste deel van deze wedstrijd was ik naar een toneelstuk. Dat was in ieder geval erg leuk. De laatste 5 minuten van de wedstrijd kon ik wel meepakken, maar om nu te spreken van een zinderende finale. Niet bepaald. Lozeiro had het veld al verlaten en Suarez was roemloos gewisseld. Het enige “hoogtepunt” wat ik nog kon meepakken, was de vrije trap voor Frankrijk. Die eindigde, zonder ook maar één moment gevaarlijk te zijn, in de muur. Een inworp was het gevolg, maar de scheidsrechter dacht “why bother?” en floot af.

Einde van een eerste WK-dag die niet alleen desastreus was voor mijn posities in de 2 WK-pools waar ik dit keer aan meedoe (ik sta 5de en 7de), maar ook voor het plezier van voetbalfans. Vandaag staat er in ieder geval een aantal aardige wedstrijden op het programma, al ga ik ze niet allemaal bekijken. Wel wil ik nu nog wijzen op dit aardige WK-nummer van Little Things That Kill (Go!).

Geef een reactie