Nabeschouwingen (3)

Dit WK Voetbal volgt Stefan de wedstrijden (net als tijdens het EK)… Alle wedstrijden? Nee, niet alle wedstrijden. Hij gaat in ieder geval iedere dag iets proberen te zien. Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Gut-feeling en valse hoop: dat zijn de twee pilaren van zijn nabeschouwingen.

Dag 1Dag 2

Slovenië – Algerije 1-0 (voorspelling: 1-1)
Het zit me nog niet bepaald mee met mijn WK-voorspellingen. Gisteren noemde ik deze pot een niemendalletje en ik zat dus ook niet bepaald met chips en iets te drinken voor de tv. Ik heb maar een kwartier gezien, de rest van de tijd gaf ik een rondleiding door Nijmegen. Soms liepen we langs een café, alwaar de Vuvuzela’s naar buiten schalden: je kunt gewoon horen of ergens voetbal wordt gekeken. Een duffe wedstrijd schijnt het geweest te zijn. Een non-wedstrijd. Daar wil ik het verder bij laten.

Servië – Ghana 0-1 (voorspelling 2-1)
Een verrassende overwinning? Gisteren had ik bij deze wedstrijd nog 0-2 staan, maar ik dacht “ik ga zo slecht, laat ik maar iets veiligers invullen.” En tadaaa… Ghana wint. Meevaller: ik kwam net binnen toen het spannende laatste kwartier (rode kaart, penalty, mooie kansen) begon. Dat maakte de wedstrijd in ieder geval meer dan boeiend genoeg. In ieder geval het stuk dat ik heb gezien.

Duitsland – Australië 4-0 (voorspelling 2-0)
In de wk-pool op mijn werk zag iedereen Duitsland een glorieuze overwinning (variërend van 1-0 tot 4-0) behalen. Het was in ieder geval een wedstrijd waar ik erg naar uitkeek. Ten minste, als Duitsland mooi ging spelen en de titel van 2006 nog steeds waardig bleek te zijn. Een leuke wedstrijd werd het zeker, al gauw was het 2-0 en zag ik de bui alweer hangen. Erg jammer dat Australië met geen mogelijkheid in de wedstrijd kwam: dat was voor het spelplezier nog beter. Nu moesten Podolski, Schweinsteiger en Klose het spel maken. Dat deden ze niet onverdienstelijk, al had ik liever gehad dat het 5-0 of nog meer was geworden: dan had niemand maximale punten in mijn pools gehad. Nu sta ik onderaan of bijna onderaan. Jammer, wederom. Volgens mij wordt dit een jammer wk.

Op dag 4 komt Nederland eindelijk in actie. Ik voorspel een grootse zege, of een kansloze afgang.

1 reactie

[…] ditisstefan.nl And I can’t find you, and I can’t find me, and I don’t know where I’m supposed to be Ga naar de inhoud PollsNieuwste pollStichtingVraag ‘t StefanLinksArchievenDitismuziekTurin BrakesOver StefanContactPrivatePagestatistieken « Nabeschouwingen (3) […]

Geef een reactie