Nabeschouwingen (4)

Dit WK Voetbal volgt Stefan de wedstrijden (net als tijdens het EK)… Alle wedstrijden? Nee, niet alle wedstrijden. Hij gaat in ieder geval iedere dag iets proberen te zien. Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Gut-feeling en valse hoop: dat zijn de twee pilaren van zijn nabeschouwingen.

Dag 1 – Dag 2Dag 3

Nederland – Denemarken 2-0 (voorspelling 3-1)
Goh. Nou. Fijn dat Nederland ook mag voetballen. Qua dufheid deed de eerste helft in ieder geval niet onder voor de rest van het toernooi. Het hielp ook niet dat we op de Molenstraat naar een groot maar niet echt verfijnd scherm stonden te kijken. Nee, dat was geen succes. De tweede helft keken we dan ook gewoon bij mensen thuis.
Veel gezelliger en we konden het ook nog eens beter zien – en gelooft u mij als ik u zeg dat het een kleine televisie was.  Ik was niet bijzonder onder de indruk van de wedstrijd, maar uiteindelijk wonnen we wel. Dat is uiteindelijk het belangrijkste. Sneijder heb ik te weinig gezien. Van Persie kwam ook niet uit de verf. Ik neem aan dat we het de volgende wedstrijden alleen maar beter gaan doen. Dan sta ik in ieder geval niet op de Molenstraat te kijken.

Japan – Kameroen 1-0 (voorspelling 1-2)
Nou, dat thuisvoordeel van de Afrikanen valt ook enigszins tegen. In wat duidelijk wederom geen bijzonder boeiende wedstrijd was, werd er een manier bedacht om mij zo min mogelijk punten toe te kennen. 20 punten dus, al had het ook 0-0 kunnen blijven (dan had ik er 0 gehad). Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van de duffe wedstrijden. Ik ben wel toe aan een wedstrijd met mooie acties. Japan – Kameroen was daar geen groot voorbeeld van, al blijft het natuurlijk machtig mooi dat een oud VVV-speler nu ineens “vedette” van de Japanse elf is.

Italië – Paraguay 1-1 (voorspelling 2-0)
Nou, Italië blijkt dus toch een beetje vergane glorie.
Ik zag alleen het laatste stuk van de tweede helft en dat was niet bijzonder matig, maar ook niet genoeg om nog lekker in de wedstrijd te komen. Ik moet zeggen dat het elftal er inderdaad ook oud uitzag. Van die hoofden die je tien jaar geleden ook al zag.  En kijk: 0 punten in de pool. Wat een feest. Grmbl. Verder geen mening.

1 reactie

Geef een reactie