Nabeschouwingen (5)

Dit WK Voetbal volgt Stefan de wedstrijden (net als tijdens het EK)… Alle wedstrijden? Nee, niet alle wedstrijden. Hij gaat in ieder geval iedere dag iets proberen te zien. Daarna gebruikt Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis om hier een analyse te schrijven. Gut-feeling en valse hoop: dat zijn de twee pilaren van zijn nabeschouwingen.

Dag 1 – Dag 2Dag 3Dag 4

Brazilië – Noord-Korea 2-1 (voorspelling: 2-0)
Ik zal ook een keer wel de volle punten krijgen he? Zoals uit dit overzicht blijkt heb ik de afgelopen dagen niet alle wedstrijden gezien (laat staan helemaal gezien) en sommige wedstrijden ben ik ook alweer half vergeten. Brazilië – Noord-Korea was dan weer een leuke wedstrijd. Ten minste, het werd niet de brute afslachting die sommige mensen misschien hadden verwacht. Toch bleek Noord-Korea ook weer niet de dark horse die iedereen ging verrassen. 2-1 was in ieder geval een spannendere score. Ik denk dat vooral Brazilië hier faalde, dan dat Noord-Korea imponeerde. Er zijn nog vrij weinig favorieten die continu een indrukwekkende prestatie op dit toernooi leveren. Sterker nog, ik moet de eerste volgens mij nog zien.

Honduras – Chili 0-1 (voorspelling: 0-1)
Jawel. 200 punten. Jawel! Onder werktijd, dus ik heb er weinig over te zeggen, maar…. Ik win, eindelijk. Chili trouwens ook. Dus.

Zuid-Afrika – Uruguay 0-3 (voorspelling: 0-2)
Had ik bijna wéér 200 punten. Suarez deed echter nog even waar Suarez goed in is: een penalty versieren. Scoren deed hij zelf niet, maar het is hem vergeven. Dat komt vast nog goed voordat Uruguay het toernooi verlaat (naar ik aanneem zonder wereldbeker). Verder is het op zijn zachtst gezegd triest dat een enthousiast voetballand als Zuid-Afrika zijn team voortijdig uitgeschakeld ziet worden. Ze verdienen beter. Zelfs met zulke herriemakende fans.

Frankrijk – Mexico 0-2 (voorspelling: 2-1)
Nog een triest gegeven: hoe diep Frankrijk is gezakt… Gerommel binnen de ploeg en totaal geen interesse voor het voetbal. En een coach die rustig op de bank blijft zitten. Als ik de voorzitter van de Franse voetbalbond was, dan had ik hem allang naar de tribune gestuurd. Of nog beter, naar huis.

Engeland – Algerije 0-0 (voorspelling: 2-0)
Het begint bijna niet meer op te vallen, dat de toppers het laten afweten. Alleen Argentinië weet de tweede wedstrijd te winnen. Duitsland won nog zo overtuigend in de eerste speelronde, maar Podolski mist nu zelfs een penalty… Frankrijk speelt totaal niet boeiend voetbal en Engeland, och arme Engeland. Ik heb er een beetje een zwak voor, maar een klein beetje (want het blijven een hoop grote ego’s op één veld), maar dit is echt enorm triest. De coach met zijn coole bril die miljoenen ponden per jaar wegsluist, raakt nu eindelijk gefrustreerd als zijn ploeg Algerije geen kopje kleiner kan maken. Beckham windt zich op: eindelijk. Ik zeg Capello eruit en Beckham de touwtjes in handen geven, misschien dat hij nog iets kan bewerkstelligen bij de Britten. Het zou in ieder geval het broodnodige leven in de brouwerij brengen. Dat wisselen van keeper leek mij enigszins overdreven, maar James hield nu in ieder geval wel de netten schoon… Het is dat De Verenigde Staten en Slovenië ook gelijk speelden in deze poule, anders zaten de Engelsen enorm diep in de stront. Nu is het een belachelijke vertoning. Get a grip and get a life… Ik heb nauwelijks een fatsoenlijke kans gezien.

Nederland – Japan 1-0 (voorspelling: 3-1)
Het was in ieder geval een redelijk spannende wedstrijd. Nederland speelde namelijk nog steeds niet bijzonder goed en Japan deed in ieder geval zijn best om het Oranje moeilijk te maken. Ik vind dat Sneijder en Van Persie en Van de Vaart allemaal nauwelijks aan bod komen. Dat komt natuurlijk ook door al onze defensieve tegenstanders, maar ik ben van mening dat als er een verdediger staat, dat je er dan omheen loopt. Dat je het dan niet laat aankomen op een of ander lucky shot in het begin van de tweede helft. Ben ik veeleisend? Ja. Maar dit is het wereldkampioenschap voetbal. Ik wil af en toe een vleugje wereldklasse zien. Misschien mis ik de verkeerde wedstrijden vanwege de absurde tijden waarop wedstrijden worden gespeeld (het is in ieder geval niet ’s nachts), maar  tot nu toe is het vrij regelmatig een duffe bedoeling.

In beide pools verkeer ik overigens nog steeds in de onderste regionen en het begint erop te lijken dat mijn geluk voorlopig nog niet gaat keren… De komende dagen wederom geen dagelijkse updates, in verband met een zakenreisje naar London dat maandagavond begint. U bent gewaarschuwd.

Geef een reactie