Beste Kink FM,

Beste Kink FM,

Gaan jullie er soms vanuit dat niemand langer dan 3 uur naar jullie zender luistert? Ik vind jullie playlist over het algemeen niet slecht gekozen: er zit veel leuke alternatieve muziek tussen. Helaas is deze ook vrij beperkt. Terwijl ik tijdens een gewone werkdag van een uurtje of acht toch de hele dag andere dingen aan het doen ben, voelen jullie je genoodzaakt om tot zelfs drie keer toe de Gorillaz met On Melancholy Hill te draaien. Nu vind ik dat een heel fijn plaatje, maar twee tot zelfs drie keer binnen acht uur vind ik een beetje veel. Vooral omdat het niet de enige plaat is die zo vaak terugkomt. Sinds ik terug ben van vakantie ben ik doodgegooid met Pendulum (juk), Scouting for Girls (juk) en de Smashing Pumpkins (in dit geval een zeiknummer).

Nu staan daar natuurlijk andere goede platen tegenover (Two Door Cinema Club, The Arcade Fire, Tim Knol en The Temper Trap), maar ik verbaas mij over het gebrek aan variatie. Zeker omdat het erop lijkt dat jullie willen bevestigen dat jullie een rockstation zijn door iedere dag, steevast, twee platen van Bruce Springsteen en de Red Hot Chili Peppers te moeten draaien. Was de harde schijf vol ofzo?

Eerder dit jaar hadden jullie ook best goede platen op de playlist… Tom McRae met Please en Turin Brakes met The Sea Change zijn me om persoonlijke redenen het meest bijgebleven, maar als we de Kink 40 van pak hem beet drie maanden geleden erbij pakken dan worden hooguit de grote namen nog wel eens gedraaid… Customs? Ou Est Le Swimming Pool? Hebben al deze artiesten ineens afgedaan? Waarom lijkt het alsof een plaat totaal verwijderd moet worden van de playlist zodra deze de Kink 40 heeft verlaten (tenzij het Muse is)?

Uit onderzoek blijkt dat het Britse BBC 6 Music, ook een alternatief station, van de Britse muziekstations de meest brede selectie muziek draait. Als Kink FM écht alternatief wil zijn, waarom moet het dan zo krampachtig aan zo’n kleine selectie platen vasthouden gedurende de dag? Waarom worden sommige platen nog maanden / jaren gedraaid en worden andere na twee maanden ter zijde geschoven? Is dat beter voor de advertentieverkoop? Je doet mij er in ieder geval geen plezier mee. Ik hoop dan ook op wat meer variatie.

Met vriendelijke groet,

@ditisstefan

Geef een reactie