Stefan luistert: Jens Lekman – The End Of The World Is Bigger Than Love

Eerlijk is eerlijk, ik zat er een beetje op te wachten. Waarop? Nieuw werk van Jens Lekman natuurlijk. Volgende maand, wat zeg ik, aanstaande donderdag (5 augustus) zie ik de beste man een hopelijk weer briljant concert geven in Paradiso, Amsterdam (met een all girl band). Van een nieuw album is echter nog geen sprake. Gelukkig meldt Secretly Canadian (zijn platenlabel) nu dat de Zweed druk bezig is met de opvolger van het geniale Night Falls Over Kortedala uit 2007. Bovendien is er een gratis nummer te downloaden, getiteld The End Of The World Is Bigger Than Love.

Stiekem leren we vrij weinig van de nieuwe plaat. Na een intro die zo uit de jaren 70 of 80 kan zijn weggelopen, horen we een instrumentatie die erg lijkt op die van het vorige Lekman album: violen, elektrische piano, galm en een melodie doordrenkt van melancholie.  Het zit vast weer vol met samples, maar die haal ik er nog niet uit.

Jens beschrijft het verhaal van een stukgelopen liefde in Washington D.C., ten tijde van de verkiezingen in 2008. Daarbij schuwt hij het dramatische gebaar niet en zingt zonder moeite teksten als:

It’s bigger than the spider floating in your cider
It’s bigger than the stock market, than the loose change in your pocket
(…)
No a broken heart is not the end of the world
Because the end of the world is bigger than love

In eerste instantie lijkt het of Jens hier van zijn geloof afvalt, maar al gauw wordt duidelijk dat we hier gewoon nog steeds met dezelfde romanticus te maken hebben als vroeger. Ik kan verder nog geen nieuw album pluggen, maar wel de download dus. Oh, en er zijn nog kaarten voor het concert van aanstaande donderdag in Paradiso dus.

Geef een reactie