Spam die ik zeker niet lees

Spam die ik zeker niet lees…

 • Spam met mijn eigen (voor-)naam  (“Oh! De afzender heet ook Stefan! Die is vast betrouwbaar”)
 • Spam over medicijnen (ik heb gewoon een zorgverzekering, huisarts en apotheek – waarom zou ik in hemelsnaam medicijnen kopen)
 • Spam met “geen onderwerp” en “afzender onbekend”
 • Spam van “mijn bank”, of ik even wil inloggen via “deze link” want er klopt iets niet met de site.
 • Spam waarin ik miljoenen dollars heb gewonnen (op een gegeven moment moet deze truc toch bekend zijn?)
 • Spam waarin mij diploma’s worden aangeboden (ik ben al master of arts, thank you very much)
 • Spam waarin mij “job positions” worden aangeboden (60.000 euro per jaar, part time, vanuit huis)
 • Spam vergezeld van het onderwerp: “check out this funny picture” (en aanverwanten)

Dus eigenlijk kunt u gewoon beter geen spam sturen.

Recent introduceerde Gmail “Priority Inbox”, waarin een handige scheiding wordt gemaakt tussen belangrijke mailtjes, mailtjes die je al eens met een ster hebt gemarkeerd en alle overige mail. Toegegeven, in het begin is ALLE e-mail die binnenkomt zo’n beetje belangrijk, maar nadat je enkele malen hebt aangegeven dat het mailtje in kwestie toch niet belangrijk is, werkt het best goed. Feitelijk heb ik nu dus vier klasseringen in mijn Gmail.

 1. Priority Inbox (alle “belangrijke mailtjes”)
 2. Mailtjes met ster
 3. Alle andere mail
 4. Spam

Gezien het feit dat Gmail bijzonder goed spam tegenhoudt, is de kans dat de spam me überhaupt opvalt erg klein geworden.

Dus nogmaals: eigenlijk kunt u gewoon beter geen spam sturen.

1 reactie

Bij mij werkt die priority inbox nog voor geen meter. Hij vindt inderdaad alles belangrijk. Maar goed, ik moet zeggen dat het hele concept me voor mij niet echt heel zinnig lijkt. Ik krijg een dusdanige hoeveelheid mail dat het voor mij prima te doen is om gewoon allemaal door te werken, waarbij “doorwerken” voor “onbelangrijke” mail meestal bestaat uit kijken naar de titel en archiveren/verwijderen.

Geef een reactie