Reiziger gestrand

Dat je ook gewoon ook in Nederland kunt stranden bleek uit mijn avonturen dit weekend in Den Bosch. Daar stond ik dan, vast, ik kon nergens heen en niet pinnen. Cash op zak: 2,40 euro. Dat is niet veel als je naar huis wilt en dat thuis niet in Den Bosch is.

Het verhaal is als volgt. Vorige week had ik een aanvaring in London met een pinautomaat. Die kon de transactie niet voltooien, maar als je pech hebt, en dat had ik, dan reserveert zo’n buitenlandse bank wel het geld. Dat betekent niet dat het geld dan ook wordt afgeschreven, maar je kunt het geld niet aan andere zaken besteden. Komt je saldo onder het gereserveerde bedrag, dan kun je niet meer pinnen. Fijn. Daar stond ik op Den Bosch Centraal. Bij de Rabobank konden ze niets voor me doen. Ik had het geld maar kon het niet pinnen.

De oplossing is geld overmaken, maar met alle filialen dicht en geen random reader op zak, laat staan een laptop, werd dat vrij onmogelijk. Nu heb ik toch maar de iPhone app gedownload want het blijkt dat het toch wel handig is om je bankzaken overal te kunnen regelen. Dankzij mijn familie hoefde ik niet op zoek naar creatieve oplossingen, maar ik ben blij dat die reservering nu weer vrijgegeven is. Criminelen zijn het, allemaal…

1 reactie

Geef een reactie