Pete Lawrie – Fell Into The River

Na enkele stemmige nummers, waaronder In The End en A Little Brighter maken we nu voor het eerst met de feelgood kant van Pete Lawrie, een singer/songwriter die destined for greatness is, als het aan de Britse media ligt.  Fell Into The River is vergeleken met de bijna therapeutische eerste singles een op het eerste gezicht dertien in een dozijn popnummer met vrouwenkoor en feelgood clip, opgenomen in een café.  Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij het werk van Lawrie, bijvoorbeeld over clichégebruik en zijn tegeltjeswijsheden (zoals hier: Happiness don’t have a schedule, your time will come around). Desondanks, als er een dergelijk popliedje nodig is, om twaalf mooie liedjes aan de man te brengen, dan ben ik bereid hem te vergeven. Maar ik weet nog niet of dit mijn favoriete nummer van Pete Lawrie gaat worden… Pete zelf geeft overigens openlijk toe bij tijd en wijle bewust op de mainstream te mikken, net als zijn muzikale helden – waar bijvoorbeeld Paul Simon toe behoort. Oordeel vooral zelf of dit een stapje te ver is, of precies goed… En laat het weten in de reacties.

http://www.youtube.com/watch?v=1L5oQ4_dIaA

Geef een reactie