Die is de mol…

Ja, we zijn weer begonnen met Wie is de Mol? Voorgaande jaren deed ik voorafgaand aan de serie een gok wie de mol was en daar bleef het dan bij totdat deze deelnemer werd onthuld als mol of als afvaller (of winnaar). Vaak zat ik ernaast, één keer had ik het goed (Dennis Weening).

Dit jaar doe ik het anders. Ik wil proberen de mol daadwerkelijk te ontmaskeren. Niet door veertig keer de uitzending te kijken (ik heb wel wat beters te doen), maar door op mijn onderbuikgevoel af te gaan.

Laat ik beginnen met te stellen dat ik de eerste aflevering van de serie niet teleur vond stellen. De vorige serie vond ik bol staan van de onnodige fratsen en deze eerste aflevering was in dat opzicht heerlijk rustig. Niet te veel onnodig gedoe, gewoon opdrachten, een paar vrijstellingen op het spel op gang te helpen en niet teveel spektakel. Hopelijk krijgt de serie niet het schreeuwige karakter dat het vorige seizoen had.

Wie de Mol is? Ik weet het niet zeker. De Mol heeft nog niet veel hoeven te doen. Karin de Groot kan een nieuwe Inge Ipenburg worden (daar ben ik overigens geen voorstander van). Pepijn Gunneweg is in principe op het eerste oog een erg sympathieke gozer (denk: George), dus een goede mol, hetzelfde geldt voor Art Rooijakkers.  Hanna Bervoets kan zomaar de verrassing van het seizoen zijn, op dit moment, maar het is nog te vroeg om daarover te oordelen. Soundos El Ahmadi speelt de Molfreak, de kenner die eindelijk zelf mee mag doen, maar misschien is dat inderdaad slechts een aangedikte rol. Hopelijk ga ik me niet aan haar ergeren.

Kortom, het is nog wat vroeg om één Mol aan te wijzen, maar als ik dan toch iemand moet kiezen, dan zeg ik nu Hanna Bervoets. Puur op onderbuikgevoel dus. Volgende week (hopelijk) meer.

4 reacties

Mijn eerste ingeving na aflevering 1 was: Art Rooijakkers. Dat is ook vooral onderbuikgevoel. Ik kan mijn Molkeuze nog niet baseren op acties of aanwijzingen. Heb wel het idee dat de Mol zich onder de mannen bevindt (en mocht het toch een vrouw zijn, dan kies ik eerder voor Anna dan voor Hannah).

Ik durf er echt nog niets over te zeggen, maar neig naar… Art Rooijakkers of Patrick Stoof.

Van Karin de Groot heb ik het idee dat ze zich heel erg als mol probeert op te stellen, maar ze mag er wat mij betreft zo snel mogelijk uit, want haar gedrag irriteert me. Als ze het echt zou zijn, dan is dit way too obvious. (Vijftien… kilometer?)

Ik vind Karin de Groot ook bijzonder vervelend, maar dat vond ik van Inge Ipenburg ook dus dat zegt niks…
Art is wel echt verdacht, maar dat is ook zijn strategie natuurlijk…. Hmm…

Geef een reactie