Nee, DIE is de mol…

Dat ging alvast snel fout. Het was ook geen bijzonder doordachte keuze, zoals ik al riep in mijn vorige post, maar dat Hanna al in de tweede aflevering de reeks zou verlaten, had ik niet zien aankomen. Ik vind het zelfs een beetje jammer, want ze is één van de meer intrigerende kandidaten deze reeks. Of was, moet ik zeggen. In ieder geval boeiender dan het kinderlijk enthousiasme Soundos, of kandidate Karin die zich als strategie “het gaat me allemaal te snel en waar zijn we ook alweer en wanneer mag ik terug naar het bejaardentehuis” heeft voorgenomen, terwijl ze de leeftijd voor dergelijk gedrag nog lang niet heeft bereikt.

In de tweede aflevering (van afgelopen donderdag, terug te kijken op www.wieisdemol.nl) zat weer genoeg leuks. Tot mijn grote vreugde doet de spelleiding nog steeds rustig aan wat betreft jokers en andere gekkigheden. Waarschijnlijk hebben ze zelf ook door dat er een soort natuurlijke climax in zo’n serie hoort te zitten. Af en toe mis ik de ouderwetse achtergrondmuziekjes – bijvoorbeeld bij de executie – en ik vind het “Trust Nobody”-motto ook vrij cheesy, maar verder nog steeds mijn complimenten over hoe de serie in elkaar zit.

De opdrachten waren een goede mix van spanning en logisch nadenken. Ik kan niet wachten totdat de kandidaten de natuur in trekken voor wat echt avontuur, maar in het donker neergeschoten worden door een sniper is in ieder geval erg spannend – ik heb afgelopen zaterdag zelf aan laserquest gedaan en dat was supervet en zelfs nog zonder boobytraps. Daar was dan ook de eerste grote molactie van de avond. Er gebeurde vast ook genoeg tijdens de contactadvertentie opdracht, maar de overload aan informatie die je in die opdracht krijgt, is zo verwarrend dat het niet meer de moeite loont om die te analyseren (vind ik).

Nee, de gangopdracht… Anna rende door het parcours zonder een woord aan de achterblijvers door te geven. Nu kan ik me dat nog enigszins indenken: het is spannend en je wilt zover mogelijk komen. Al is het punt van verkennen redelijk weg wanneer je niets doorgeeft. Als je echter een goede mol bent, moet je proberen te voorkomen dat er geld wordt verdiend. Sudden death door naar voren te stormen is daarbij weliswaar een optie, maar wel de minst effectieve. In de verwarring had je natuurlijk ook een “foutje” kunnen doorgeven, of op zijn minst geld kunnen meenemen. Maar dat laatste wilde Anna helemaal niet.

Maar ook Art gedroeg zich verdacht. Met 1000 euro in de pocket wierp hij zich heroïsch naar voren, de opmerkingen van Jan negerend. Zo was Jan de enige die slim en snel genoeg was om 1500 euro in de pot te stoppen en was de actie van Art bijzonder effectief. Natuurlijk roept hij hard dat hij zich verdacht wil maken, maar zo verspilt hij wel meteen 1000 euro (een bedrag dat overigens was vastgesteld door een andere kandidaat, niet door hemzelf). Als Jan de mol is, dan heeft hij met een dure 1500 euro het vertrouwen van de groep (in ieder geval tijdelijk) gewonnen.

De schilderijenopdracht was wat simpeler van opzet, maar ook eenvoudiger te saboteren. Simpelweg vasthouden aan het plan om ieder een helft van het bewegende schilderij in de gaten te houden en de rest gaat vanzelf. Zeker als iedereen hardop gaat zeggen wat hij of zij ziet. Handiger was het geweest om allemaal iemand in de gaten te houden. Dat wist de mol natuurlijk ook, maar uiteindelijk was hij of zij niet alleen in haar mollenstreken: het grootste deel van de kandidaten gaf een fout antwoord. Aan het einde van de rij maakte het antwoord van Jan nauwelijks nog uit: het verschil tussen een goed en een fout antwoord was 200 euro. Big deal? Nee…

Er zijn veel mensen die zich verdacht maken, waarbij Horace (“ik heb een joker over” – er is maar één kandidaat die werkelijk geen jokers nodig heeft) daadwerkelijk zich verdacht aardig opstelt, maar ook dat zegt niks. Het is nog erg moeilijk, maar ik neig nu naar Art. Omdat hij 1000 euro verspilde deze opdracht. Daar ga ik voor nu op af. Het is nog lang niet zeker, er is niet genoeg bewijs en ik probeer iedereen in de gaten te houden. Maar een deel van mij hoopt dat Art de mol is. Tot nu toe speelt hij het spel met verve. Niet teveel op de voorgrond zoals Anna, niet te storend als Karin en Horace. Al is de serie nog jong… We zullen zien!

13 reacties

Het is alweer bijna een week geleden en ik kan me niet echt alles meer herinneren, maar ik vind Soundos in ieder geval echt super irritant, en Karin ook behoorlijk.

Ik vond het weggeven van de joker door Horace niet per se een actie voor de mol, aangezien hij er nog 3 over hield (toch?). Dan moet je dus 3 antwoorden minder goed hebben dan alle 9(?) andere mensen over een klein aantal (10?) vragen. Die kans lijkt me behoorlijk klein, dus hij kon het zich wel veroorloven, en het is natuurlijk wel een aardig (toepasselijk) cadeautje.

Ik geloof dat ik vorige week wel ideeen had over wie de mol was, maar die ben ik nu vergeten. Ik heb in ieder geval het idee dat Anna het speelt, maar waarschijnlijk niet is. Als ik een gokje moet doen, zeg ik Patrick, maar Art zou inderdaad ook goed kunnen.

Er zijn twintig vragen, maar het is in inderdaad maar de vraag of die joker het verschil zou hebben gemaakt. Maar ik ben benieuwd hoe aflevering 3 verloopt.

Ik zit nu op Pepijn, en hoe langer ik erover nadenk, hoe logischer het lijkt! 🙂

Het verwarring zaaien bij de mandjes in aflevering 1, het gestuntel op de touwen boven het ravijn, het gebeuk op het paard bij de cowboy-opdracht, en wat hij een paar afleveringen geleden deed: bij de muurschilderingen zag je hem checken of de verf nog nat was bij de schildering die ze hadden uitgezocht.. die was natuurlijk droog, maar hij zei er niets over! En natuurlijk zo heldhaftig het scherm willen zien, terwijl hij bij het maken van de test nog zei dat hij helemaal niet genoeg informatie had verzameld over de rest, behalve degene die hij verdacht..

Het wordt wel steeds spannender..

Pepijn is een goede optie, ik begin ook in te zien dat Art wel heel opvallend speelt… Aan de andere kant kun je dat van Pepijn ook zeggen… Ik wilde eigenlijk opnieuw bloggen zodra ik een duidelijker vermoeden heb dan hierboven, maar dat is nog verdraaid lastig.

Op zich vind ik het heel erg meevallen met het opvallend spelen van Pepijn.. Veel dingen merkte ik pas op na terugkijken van de eerste paar afleveringen, toen ik totaal nog geen verdenking tegen hem had.

Afgaande op het feit dat Pepijn wegging nadat ie voor Karin was gegaan (en Karin het dus hopelijk toch niet is), wordt het toch wel aannemelijk dat het Art is. Maar het is té obvious.. Dus ga ik voor Patrick. Soundos en Anna kunnen het gewoon echt niet zijn..

Ik hoop niet dat het Patrick, Karin, of Soundos is. Dat zou in alle gevallen erg teleurstellend zijn. Al mag het in dat geval nog eerder Patrick zijn dan de twee vrouwen in dit geval… Ik vind het inderdaad erg aannemelijk dat Art het is, maar ik ben er nog niet van overtuigd. Anna is erg geschikt als winnares van het spel, volgens mij heeft zij het allemaal heel goed door. Als zij de Mol is, heeft de reeks me toch weer weten te verrassen en dan is het allemaal bijzonder goed gemonteerd.

Geef een reactie