Eindelijk gaan de lichten aan

We hebben er één album heruitgave, een viertal singles en een kerstcover op moeten wachten, maar nu is er eindelijk een single gemaakt van Lights, de titeltrack (en in eerste instantie niet eens op het album gezette nummer) van Ellie Gouldings debuutplaat. Voor het geval het nummer niet catchy genoeg zou zijn, is de plaat nogmaals gemixt, dit maal met extra bas en synthesizers – waar de oorspronkelijke versie het tot het eerste refrein zonder veel beats volhoudt, gaat het hier meteen los na de introductie. Het doet mij denken aan het singletje van wijlen Ou Est Le Swimming Pool (Dance The Way I Feel). Het danst in ieder geval lekkerder, maar of het ook leuker is? Ach, gezever genoeg, hier is eindelijk het definitieve Ellie Goulding nummer dat alle andere Ellie Goulding nummers overbodig maakt (in ieder geval van haar debuutplaat). Eindelijk 0ok met video (waar uiteraard veel lichtjes in zitten). Ellie ziet er weliswaar minder schattig uit dan in haar Your Song video, maar dit is ook aanzienlijk meer een feestvideo. Vandaar ook de tamboerijn, denk ik, want niets zegt meer “feestje” dan “tamboerijn”…

Noises, I play within my head,
Touch my own skin and hope that I’m still breathing,
And I think back to when my brother and my sister slept,
In an unlocked place the only time I feel safe.

You show the lights that stop me turn to stone,
You shine it when I’m alone,
And so I tell myself that I’ll be strong,
And dreaming when they’re gone.
‘Cause they’re calling, calling, calling me home,
Calling, calling, calling home.

http://www.youtube.com/watch?v=0NKUpo_xKyQ

Geef een reactie