Ondertussen op Stofwolk: over fonts en lettertypes

Sinds 1 februari ben ik verantwoordelijk “Redacteur literatuur” op Stofwolk.net. Dat betekent concreet dat ik in ieder geval één keer per week een stukje schrijf over fictie, non-fictie en alle dingen die op internet gebeuren en met “Woorden” te maken hebben. Die missie vat ik nogal vrij op (al zal ik op korte termijn zeker ook de literatuur opzoeken), daarom staat er vandaag een stukje over lettertypes op, naar aanleiding van het boek Just My Type van Simon Garfield:

U kunt HIERRR verder lezen >>

4 reacties

Een geweldig boek is het inderdaad! Tussen de bedrijven door geniep ik er soms een hoofdstukje uit. Tot nu toe nog niet met heel veel succes, maar ooit is hij uit. Het is leuk.

Maar je moet wel iets beter lezen: Comic Sans is niet ontworpen voor een niet-gepubliceerd besturingssysteem, maar voor een gebruikersvriendelijk programmapakket dat geflopt is (naar men zegt omdat de tekstballonnetjes van de hond niet aanspraken: de programmeurs hadden nu eenmaal al Times New Roman gebruikt en wilde het niet meer allemaal aanpassen). Maar goed, over pietluttigheden gesproken…

Geef een reactie