In SVK ben je zelf de detective

In samenwerking met Warren Ellis en D’Israeli komt BERG London in april met een graphic novel getiteld SVK. Dat is uiteraard niet zomaar een graphic novel, er verschijnen immers genoeg graphic novels waar géén aandacht aan wordt besteed op Stofwolk. BERG is ook niet zomaar de zoveelste uitgever. Sterker nog, BERG is een studio die zich bezighoudt met het bedenken van nieuwe producten en concepten en het bouwen ervan. Geen uitgever. De afgelopen jaren heeft BERG, echter al al de nodige innovatieve grapjes met taal en tekst uitgehaald. Zo bedachten ze – terwijl ze iets heel anders aan het doen waren – Penki, een applicatie voor je iPhone en iPad om 3D-tekst mee in de lucht te schrijven (mits je ook een goede camera hebt):

Ook bedachten ze al voor de introductie van de iPad hoe digitale magazines er volgens hun uit moesten zien. Toen niet lang daarna het apparaat verscheen waarop hun digitale tijdschriften werkelijkheid konden worden, waren zij dan ook de studio waar je moest zijn om je tijdschrift op een fatsoenlijke manier digitaal aan te bieden. Ze maken zoveel mogelijk van hun concepten openbaar op Vimeo, hier staan enkele concepten, waaronder een Rube Goldberg-achtige machine die allerlei dingen achter elkaar in gang zet, maar dan ZONDER dat deze items elkaar daadwerkelijk raken:

Volgende maand verschijnt er dus een graphic novel, mede bedacht door BERG en uitgewerkt door Warren Ellis en D’Israeli, twee bekende auteurs van graphic novels. SVK komt gebundeld met een speciale zaklamp. De detective die de hoofdrol speelt, komt erachter dat hij met een speciaal apparaat de gedachten van andere mensen kan lezen. Dan kom je erachter dat jij dat als lezer ook kan doen. De helft van de strip is dan ook getekend in onzichtbare (UV) inkt. Schijn erop met je SVK (Special Viewing Kit) en je helpt het mysterie op te lossen. De auteurs omschrijven het verhaal als “Franz Kafka’s Bourne Identity” en “It’s also a story about looking, and it’s an investigation into perception, storytelling and optical experimentation”, dus dat zit ook goed. Een sneak preview van hoe dit project eruit ziet, vind je hier. In eerste instantie worden er drieduizend exemplaren gemaakt. Meer informatie vind je op getsvk.com.

Geef een reactie