U vraagt / ik schrijf (5)

Zoektermen, zoektermen, zoektermen… Zou er iemand al een studie naar hebben gedaan? Ruim twee jaar geleden heb ik een keer of vier een overzicht van de vaak absurde zoektermen gegeven waarmee mensen op ditisstefan.nl terecht kwamen. Hier weer een bloemlezing. De percentages achter de zoektermen geven aan welk deel van de zoekende bezoekers juist door deze woorden op mijn site kwam (dit zijn geen totale percentages, alleen van de laatste duizend bezoekers).

7.01% – marklin treinen

Ik weiger te linken naar de post in kwestie, die me al bijna vier jaar lang ergert vanwege het aantal bezoekers dat er nog steeds door op ditisstefan.nl komt. Verzin iets nieuws.

5.10% – treinen

Ik mag hopen dat ik de eerste keer duidelijk was?

3.82% – Mumford and sons

Blijft een leuk bandje, al lijdt de muziek wel een beetje onder de overkill… Een niet uitgebracht liedje dan maar?

1.91% – appels

Nog zo’n gouwe ouwe uit het Albert Heijn-tijdperk. Allemaal prima, maar ik ga echt niet fulltime over appels bloggen. Misschien speelt het feit dat Google “Apples” ook betrekt bij de resultaten voor “Appels”?

1.91% – rijles

Daar ben ik inderdaad mee bezig. Binnenkort weer een update van het front.

1.59% – modelspoorbaan

POTVERDEPOTVERDEPOTVER!!! DROMMELS! DROMMELS! DROMMELS! etc.

0.65% – dorset cereals

Recent maakte ik mij op Twitter kwaad over het feit dat de verpakkingen van mijn favoriete ontbijtmuesli kleiner waren geworden. De helft kleiner, maar niet de helft goedkoper. Op Twitter verzekerde Dorset Cereals mij ervan dat dit geen psychologische “kleiner-is-exclusiever” oorlogsvoering was, maar een sterk staaltje economie: de ingrediënten waren in prijs gestegen. Allemaal leuk en aardig, maar nu gaan er dus twee pakken per week doorheen… Toch maar terug naar Brinta?

Geef een reactie