[De Rijles Kronieken] Les 10 t/m 13: Vertrouwen uitbouwen

Zo, de laatste update was alweer even geleden, maar ik heb niet stilgezeten sindsdien. Dat gezegd hebbende stond de rijles wel even in een tropenrooster gepland. Deze maand kwam het er slechts één keer per week van en niet eens dat lukte. Zo ging de eerste les van deze maand niet door omdat de lesauto wat deukjes had opgelopen. Niet fijn voor docent of leerling, al had ik wel een fijne vrije dag daardoor (ik had sowieso vrij, maar nu dus geen afspraken meer daardoor) in mijn nieuwe appartement.

Misschien is het wel goed dat de frequentie (hopelijk tijdelijk) even iets is gedaald. De ervaring leert dat ik tijd nodig heb om aan dingen te wennen en ze helemaal door te krijgen, dus nu we de basis hebben behandeld is het een kwestie van tijd voordat het allemaal naar wens gaat lopen. Er valt nog genoeg te leren, maar het is ook een deel ervaring opdoen en vertrouwen winnen. Ondertussen ben ik ook met theorie begonnen. Het examen moet ik nog halen, maar de theorie wordt er goed ingestampt. Het is niet zo zeer de moeilijkheidsgraad (die is namelijk heel laag), als wel de hoeveelheid informatie die je moet onthouden. Toch nog maar even goed stampen dus!

De laatste (dertiende) les hebben we weer eens geoefend met parkeren en dat ging niet helemaal vlekkeloos, al lukte de laatste poging redelijk. Er zit we progressie in, we zijn inmiddels ook al twee keer de snelweg op geweest, maar ik kan nog niet zeggen dat ik echt van het rijden kan genieten, daarvoor ben ik nu nog met te veel verschillende dingen bezig met het rijden. Vandaag mag ik na uren theorie oefenen weer achter het stuur kruipen. Benieuwd of ik aan die sessies wat ga hebben in de praktijk. En dat ik het door de lagere frequentie niet plotseling allemaal verleerd ben…

Geef een reactie