Vraag ’t Stefan (10)

Iedere dag komen er honderden vragen binnen via het vragenformulier. Dat is logisch, want Stefan heeft vrijwel overal een antwoord op. Heb je ook een vraag? Vraag ’t Stefan!

Stel Stefan een vraag
Je naam: yvonne
Vraag: Hallo als ik een email krijg die aan een link verbonden staat, kan ik het/de link niet openen!!

Tsja. Als ik uw vraag goed begrijp, krijgt u dus e-mails met links, maar de links werken niet. Helaas lukt het me niet uw vraag bevredigend te beantwoorden zonder dat ik weet waarmee u uw e-mails bekijkt. Wel is het zo dat vaak links uit veiligheidsoverwegingen worden geblokkeerd. Gebruikt u bijvoorbeeld Hotmail of Gmail, dan kunt u de link klikbaar maken door de afzender aan de veilige lijst toe te voegen. Vaak staat er een link onder of boven het mailtje waarmee dit kan.

In Outlook kan zich een vergelijkbare situatie voordoen. Daar is het ofwel Outlook zelf, ofwel uw provider ofwel uw virusscanner die de links standaard uitschakelt. U kunt het beste de veiligheidsinstellingen van uw e-mailprogramma bekijken en de e-mailinstellingen van uw beveiligingssoftware bekijken. Als dat geen oplossing blijkt, kunt u contact opnemen met uw internetprovider voor meer informatie.

Rest mij nog de tip te geven dat u de link kunt selecteren met de muis en vervolgens via [Ctrl] + [C] kunt kopiëren en met [Ctrl] + [V] in uw browser kunt plakken. Het vereist een extra handeling, maar dan kunt u de pagina wel bekijken.

Met vriendelijke groet,

Ditisstefan

Ook een vraag? Vraag ’t Stefan!

Geef een reactie