The Iron Door Club – Til The End

Heerlijke retropop van The Iron Door Club, afgelopen weekend tweemaal live gezien als voorprogramma. De eerste avond vielen ze wat tegen met wat valse nootjes, maar schalkse maniertjes om het publiek toch zover te krijgen de cd te kopen, de tweede avond waren ze in topvorm: alle koortjes gingen goed en de muziek was lekker strak. Ondanks de zelfverklaarde hangover.

De video met poppen mag er ook wezen, let vooral op de sarcastische details, zoals de fan (een Barbie), het platencontract en de concurrerende bands in de hitlijsten. Sympathieke, jonge gasten die hun inspiratie halen uit The Beatles (de naam van de band was de naam van de club waar The Beatles in hun beginjaren optraden) en ouderwetse rock ’n roll. En nog humor ook, waarbij een beleefd gesprek aan de merchandisetafel vanzelf leek te eindigen in nachtelijke tochten naar andere pubs en onderbroekenlol met bierblikjes, cheddar en prullenbakken van het damestoilet.

Hun complete debuut (The Conductor of the Brass Band) staat op Spotify, ook lovenswaardig. U kunt ook het een en ander beluisteren op Myspace (mocht u nog in 2009 leven). En als u dan klaar bent met luisteren, misschien dat u dan het ijzeren woord wil verspreiden via Facebook? U ziet maar.

Geef een reactie