Wel / niet

Wel cool:

 • Het niveau van Chuck was dit huidige seizoen enigszins gedaald (grootste lichtpunt is de gastrol van Timothy Dalton), maar ik vind het toch wel mooi dat de serie is vernieuwd voor een vijfde en laatste seizoen. Dertien afleveringen, precies genoeg voor een mooi mainstream verhaal om de bij vlagen steengoede serie tot een mooi einde te brengen. Niet de beste serie ooit gemaakt, maar wel een serie die de mix van komedie, drama, nerdheid en romance helemaal goed heeft. Ook al lijdt het verhaal daar enigszins onder.
 • Deze man, Jonathan Coulton, verdiende 500.000 dollar met zijn muziek op internet zonder tussenkomst van platenlabels. Respect.
 • Ajax is kampioen van de Eredivisie. Terechte winnaar van het seizoen? Je zou zeggen Twente, maar die hebben ook te veel punten laten liggen. De kampioenswedstrijd heeft Ajax in ieder geval terecht gewonnen.
 • PSV geen Champions League. Toch mooi. Liever Twente.
 • FC Oss (of zal ik maar gewoon van TOP spreken?) terug naar de Eerste Divisie. Zelf zou ik nog geen drie spelers van de club kunnen noemen, maar voor Zoggel is het mooi – denk ik – als ze alle zaakjes rond krijgen.
 • Ik switch binnenkort van een Windows-blad naar een Apple-blad. Je zou kunnen zeggen dat dat is omdat ik nu definitief een Apple Fanboy ben, maar ik doe het vooral omdat ik dan in ieder geval kan gaan bloggen in naam van het blad en aan andere leuke activiteiten mee kan werken. Zelfde baas, ander blad dus.
 • Gratis nieuwe muziek is er van Fionn Regan… Blijkt die man in augustus met een nieuw album te komen. Vond zijn tweede album wat tegen vallen.
 • De nieuwe Bon Iver mag er ook wezen. Single ‘Calgary’ hierrrr.
 • Haha. Haha. Ha. Wel leuk.

 

Niet cool:

 • De motjes op mijn kamer. Ik heb er al een stuk of honderd doodgeslagen sinds ik ben verhuisd. Ze doen niks, behalve irritant rondvliegen. Ze zitten met name in de keuken.
 • Toch een beetje vaste prik: in het weekend de ‘Zeven Dagen Lang’ van Zoggel uitchecken. De upgrade van Blogger verliep echter niet geheel vlekkeloos. Met als gevolg dat er geen Zeven was dit weekend.
 • De make-up van Ane Brun in de promotieshots van haar nieuwe album en single. De afgelopen weken liep er een countdown op haar website. De grote foto van haar hoofd is een stijlbreuk met de vorige cover-art, die soms kleurrijk, maar altijd met lange sluitertijd werd gefotografeerd. Ik hou niet van wit opgemaakte wimpers… En waar op die grote promotionele foto nog wel enige “schoonheid” te ontdekken is, is de singlecover afgrijselijk. Met name vanwege het lelijke behang. Bah, bah bah. Het bijbehorende liedje is nogal anders, maar na een paar keer luisteren wel te pruimen. Hopelijk niet het hoogtepunt van het nieuwe album… “It all starts with one…” It all starts with one good song ja. En nu weer normaal graag.
 • Het nieuws op Kink Classics komt tegenwoordig 12 minuten voor het hele uur… Krijgen we dan het nieuws 48 minuten te laat of 12 minuten te vroeg?

Geef een reactie