Even de boeken langs

In 50 woorden. Maximaal dan. Minder mag ook.

Nick Hornby – A Long Way Down
Viel me niet tegen, al was High Fidelity aanmerkelijk beter, alsmede About A Boy. Waarom van het dak afspringen op oudjaarsavond niet slim is tenzij je stiekem toch niet dood wil. Wat mij betreft verhaal over het veranderlijke leven terwijl je stil blijkt te staan.
drie uit vijf

Dirk Weber – Hij of Ik
Dubbelgangersmotief werkt altijd. Kinderboekbeperkingen daargelaten had ik het mooier gevonden als dit boek was begonnen waar het eindigde. In plaats daarvan heeft Weber ruimte gebruikt voor niet echt relevante subplots die niet mooi afgerond worden. Jammer, tenzij er een vervolg komt?
drie uit vijf (want voor kinderen prima)

Scarlett Thomas – Our Tragic Universe
Aardige ideeën verpakt in net iets te “ik-ben-een-vrouw-in-een-vastgelopen-relatie-en-alles-mislukt-achtig verhaal dat zonder plot zou moeten zijn, maar waar je als lezer uiteindelijk toch plot in ziet. Laat dat nou juist een van de centrale thema’s zijn. Dus helemaal mislukt of toch nog geslaagd? (Later meer hierover).
vier uit vijf

Piet Meeuse – Het kraaien van de haan
Absurd en vaak hilarische herschrijving van Bijbelse geschiedenis die zowel in onze toekomst als ons verleden speelt. Mooie achtergrondgeschiedenis opgevolgd door Monty Python-achtige scherts. Meer hilarisch dan filosofisch. Gevoel voor humor noodzakelijk.
vier uit vijf

Paul Claes – De leeuwerik
Mooie romance die helaas weinig toevoegt. Biedt voor geïnteresseerden ook een hoop weetjes over de Middeleeuwen, maar niets wat je na een semester Mediëvistiek nog niet weet, kan ik vast vertellen. Te netjes om te beklijven.
vier uit vijf

1 reactie

Geef een reactie