Een heuglijke muziekdag met Lisa Hannigan

 

Lisa Hannigan: Passenger

Er waren veel muzikale feestjes vandaag. De nieuwe video van Günther & The Sunshine Girls verscheen op Facebook / YouTube, de Kings of Convenience plaatsten een video die de skyline van Bergen in de zomerzon liet zien én ik ben al dagen aan het genieten van de nieuwe ep van Jens Lekman (dus ook vandaag)…

Maar ik ben toch vooral blij met de terugkeer van Lisa Hannigan. Ze is nog steeds niet in Nederland geweest voor een optreden, maar gelukkig is er nu wel de opvolger van Sea Sew, getiteld Passenger. Die eerste plaat is een klassieker in mijn platencollectie en Passenger zou dat zomaar ook eens kunnen worden. De eerste single, getiteld Knots, klinkt avontuurlijker en steviger (voor zover dat kan met de instrumentatie die Hannigan gebruikt), maar doet aan schoonheid weinig onder voor andere nummers van Hannigan.

De rest van het album luistert u bij de collega’s van KCRW. In zijn geheel. Dat ga ik nu ook doen. Dat wordt vast genieten…

Geef een reactie