5 observaties bij Real Madrid – Ajax

  1. Ik vind Theo Janssen geen ongeschikte voetballer en ik vind het zelfs niet per se erg dat Theo Janssen een wat defensievere rol speelt bij Ajax. Maar zeker tegen Real Madrid heeft Ajax een aanvallende beer van een middenvelder nodig die naast de soepelere Eriksen de boel stuurt. Siem de Jong is dat niet (wat Siem de Jong wel is, weet bijna niemand, behalve wellicht een lucky bastard die op onbegrijpelijke wijze regelmatig tot scoren komt), dus moet Theo Janssen dat zijn (en die rol kan die ten slotte prima spelen). Maar heb je de blik in Theo’s ogen gezien de laatste tijd? Dat is de blik van een mak lammetje in plaats van een stoere beer. Nee, Theo speelt de laatste tijd meer als Enoh. En dan kun je net zo goed Enoh erin zetten. En dat wil eigenlijk niemand. Ook Frank de Boer niet. Maar ja, Enoh is zelf het beste in Enoh spelen, dus dan kan De Boer haast niet anders.
  2. Wissel: Sulejmani eruit, Ebicilio erin. Zeg dan gewoon dat je opgeeft.
  3. Weet je wat het is… Ajax mag dan veertig reservemiddenvelders – inclusief de gisteravond wederom afgevallen Lodeiro – hebben, heb je gezien wat er op de bank zit aan verdedigers? Ooijer en Blind. Je moet er toch niet aandenken dat zij (onderdeel van) je laatste linie zijn tegen Real Madrid. Misschien iets om in te investeren in de winterstop? Ik denk niet dat Vertonghen voor altijd bij Ajax blijft?
  4. Kijk, je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben, maar het wordt tijd dat Ajax gewoon weer gaat spelen alsof de Eredivisie te klein voor ze is. Nu spelen ze aardig, maar houden dat geen 90 minuten vol. Dan spelen ze dus gelijk. Het is wat mij betreft helemaal niet erg dat Vermeer zijn doel niet iedere wedstrijd schoon houdt. Het is wel erg dat het iedere wedstrijd nodig blijkt dat de tegenpartij gaat scoren voordat Ajax echt op stoom komt. Gisteravond hebben we kunnen zien dat Vermeer heus geen slechte of laffe keeper is. Maar voorin, dáár moeten de spelers het vaker afmaken.
  5. Ik vind 3-0 tegen Real geen grote schande. Ik vond het eerlijk gezegd erger dat Ajax tegen Lyon de drie punten niet pakte terwijl dat makkelijk had gekund. Idem Twente.
Tot zover deze experimentele voetbalblog.

2 reacties

Ricardo schreef:

Voor iemand die van zichzelf zegt dat hij geen goede kijk op voetbal heeft vind ik dit echt een ontzettend goede visie. Met punt 2 t/m 5 sla je de spijker op zijn kop.
Alleen puntje 1: Ik constateer dit eerder op intuïtie dan op harde feiten, maar volgens mij hebben weinig middenvelders een betere “pass completion rate” (geen idee wat Nederlandse term is) dan Janssen. Vooral zijn spelhervattingen zijn bijkans lasergericht briljant, met een betere aanvallende kopper (ik noem een type Janko) had Ajax al zeker drie keer meer gescoord, ook in de belangrijke wedstrijden tegen Lyon, PSV en Twente..

Stefan schreef:

Dank voor het compliment! Ik kan mijn mening ook niet met feiten onderbouwen, maar ik geloof best dat zijn passes best aankomen, maar ik heb gewoon het idee dat hij op een andere manier nog beter kan uitblinken.

Geef een reactie