Nieuwe baan dus

Bijna zou ik willen schrijven dat ik weer een hectische week achter de rug heb. Maar eerlijk is eerlijk: de laatste tijd heb ik wel meer hectische weken achter de rug en die voelden veel hectischer. Alleen het begin van de week werkte stressverhogend en de dagen erna probeerde ik zo normaal mogelijk te leven. Terwijl er weinig normaals aan de week was. Dat kwam ook door maandag.

Na een heerlijk weekend in het noorden van het land, voerde de maandag me eerst langs het CBR, waar mijn Rijles Kronieken nog niet afgelopen bleken te zijn. Nee, maar we gaan snel nog een keer op. Want de rit was verder niet heel slecht, maar de manier waarop ik in de auto zat (druk, druk, snel, snel) was dat wel. Qua vaardigheden valt er echter weinig meer te leren.

Druk was het ook, want maandag 31 oktober zou zo maar een dag kunnen zijn waarop ik niet alleen een rijbewijs haalde, maar ook een nieuwe baan zou accepteren. Van dat eerste kwam het niet, maar ik besloot vervolgens wél om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een nieuw bedrijf (communicatiebureau), een nieuwe taak (producer / journalist) en een nieuwe omgeving (Ede). Ben ik er klaar voor? Geen idee. Ben je ooit ergens gegarandeerd klaar voor? Ik ben toe aan een nieuwe inspirerende omgeving met een enthousiast team en leuk werk (vooral online!) – niets ten nadele van mijn huidige/vorige werkgever en team (ik heb het er ook nu nog erg naar mijn zin). Ik ben alleen van mening dat je kansen waarvan je kunt leren moet grijpen. Dus dat doe ik nu. Ik weet al best veel over de dingen waarvoor ik ben aangenomen, maar nu kan ik me er helemaal in onderdompelen, schaamteloos en helemaal. Ik kan niet wachten om daar aan de slag te gaan, al neem ik met pijn in mijn hart afscheid van de leuke collega’s die ik achterlaat met een nieuwe collega die vast niet alleen het vak weer moet gaan leren, maar ook aanzienlijk minder Stefan zal zijn dan ikzelf. Ik hoop dat ze dat een nadeel vinden.

De rest van de week was ik combinatie van inspiratie en ontspanning, variërend van voetbal kijken tot social media bijeenkomsten en natuurlijk gewoon werken. Het voelt nog niet alsof ik wegga. Maar dat zit er nu echt aan te komen. Het wordt een mooie, drukke en leuke decembermaand!

Geef een reactie