To Kill A King – Crooked Saint (4) (slot)

Zoals ik recent al schreef, bespreek ik deze weken alle vier de nummers en video’s van de nieuwe EP van To Kill A King. Sinds afgelopen week ligt de EP in de digitale schappen (en staat ie op Spotify). Heden de derde aflevering. De vier video’s van de band lopen door elkaar qua personages en locaties en ook de nummers vertonen qua thema sterke overeenkomsten.

1. BLOODY SHIRT
2. WE USED TO PROTEST/GAMBLE
3. FAMILY
4. WRECKING CREW

Wrecking Crew

Tsja. Het slot van deze reeks. Maar ik zit met een knoop in mijn maag. Niet vanwege het nummer, dat een van mijn favoriete nummers van To Kill A King is, maar wel vanwege de video. Want hoewel we duidelijk fragmenten en herinterpretaties van de vorige video’s zien, kan ik er geen chocolade van maken. Tuurlijk, er is een fictief jongetje dat het hoofdpersonage in deze clip lastig valt. Maar zijn dit slechts schetsen van een aantal aan elkaar gerelateerde mensen? Of zit er meer achter? Ik durf het oprecht niet te zeggen.

Nu is Wrecking Crew een van de oudere nummers van de band en ik heb inmiddels al meerdere versies gehoord: van live tot akoestisch en nu dus deze behoorlijk pittige studioversie. Deze versie is aanmerkelijk sneller dan de akoestische versie hieronder, maar ook deze versie werkt bijzonder goed. Qua thematiek past dit nummer uitermate goed op de EP. Thema’s als drank, drugs, eenzaamheid, gebondenheid en persoonlijke demonen keren ook hier terug: Calm my ghost, don’t need this now, oh not yet. Bring your wrecking crew and leave this town alive or dead. 

To Kill a King – “Wrecking Crew” (Acoustic Version) by To Kill A King

Voor de fans is hier trouwens de complete video aan één stuk voor het grote, overkoepelende effect. Wie het weet mag het zeggen.

http://www.youtube.com/watch?v=CakbAiIiASA

Geef een reactie