Waar Amerika dan weer goed in is

Kijk, dat de BBC een publieke omroep is waar menig niet-Engelsman jaloers op is, staat buiten kijf. Maar de Amerikaanse NPR (alleen radio) heeft ook zijn goede eigenschappen. Dat komt natuurlijk vooral omdat alles in Amerika groter is en in potentie meer mensen bereikt. Dus kan er ook meer worden opgezet, bijvoorbeeld een indrukwekkend archief met live concerten. Naast speciale tiny desk concerts (de zoveelste “concert op speciale lokatie”-reeks, maar dan wel eentje die ook in mp3-vorm te downloaden is – nice, en waar naast afleveringen van Jens Lekman en Damien Jurado ook een aflevering met niemand minder dan la camisa negra Juanes te bekijken is – en nog verrassend leuk ook!) hebben ze ook een archief met complete optredens van leuke bandjes en artiesten als Beirut, Laura Marling, Wilco en Bon Iver – met commentaar van een verslaggever maar gelukkig niet tijdens het concert. Hier een overzicht van alle concerten op volgorde van toevoegen.

Kortom waar de BBC alle coole muzikale content na zeven dagen archiveert, heeft NPR een indrukwekkende collectie met gave concerten opgebouwd. Als u dat al wist, dan even goede vrienden. En als u dat nog niet wist, kan ik u aanraden er eens rond te snuffelen.

Geef een reactie