DIE is de mol!

Zo. We zijn weer begonnen met een seizoen mollenstreken. Ditmaal vanuit IJsland, al lijkt het erop dat voor de tweede helft van het seizoen de zon gaat worden opgezocht. Art Rooijakkers doet de presentatie, voor het eerst een jonge, vlotte presentator dus. Toch anders dan Angela, Karel en Pieter-Jan, maar alles went… Vast… Behalve wellicht de teksten die Art uit mag spreken. Dat de mol van nature niet voorkomt in IJsland vind ik nog wel gaan, maar dat hij tegen het einde van de aflevering ook nog zegt dat de mol het liefst ’s nachts opereert en dat hier 20 uur de zon schijnt in de zomer. Tenenkrommend, vond ik het.

Dat gezegd hebbende: een prima eerste aflevering. Je hoopt gewoon nu al dat Dio de mol is. Klunzig – helemaal niet als een streetwise rapper – sjokt hij over de gletsjer in IJsland. Bij het introfilmpje moest ik de nodige vraagtekens zetten bij de kandidaten – ik meende van de meeste nog nooit te hebben gehoord, maar na de korte bio’s bleek bij de meeste toch een belletje te gaan rinkelen.

Vorig jaar hadden we al een irritante mol en dus hoop ik van ganse harte dat Anne-Marie Jung de mol NIET is. Ik weet niet wat het is, maar ze staat me nu al tegen. Gelukkig heeft ze nog geen vrijstelling geregeld. William legt het er ook al te dik bovenop, dus laten we hopen dat hij zich een beetje weet te gedragen de rest van de serie.

Wordt het dan een Mol die je zo zou vertrouwen? Maarten van der Weijden, hoe mooi het ook zou zijn, is vrees ik de ultieme good guy. Maar dan van het type “ik weet niet of hij het in zich heeft.” Zou wel mooi zijn: een fanatieke sporter die even iedereen voor het lapje houdt. Marit probeert zich ook onder het kopje “goede bedoelingen” te scharen – ze krijgt mooi een vrijstelling en probeert daarna het spel te frustreren door zich over te geven – en met succes. Ik heb altijd al een beetje een zwak voor Marit gehad, maar dit ging me vrij ver. Ik weet het nog niet wat betreft Marit.

En als we van de makers van Wie Is De Mol IEMAND moeten vertrouwen dan is het Liesbeth Staats, die de openingsmonoloog mag voeren van de serie. “Helemaal alleen, dat was zo bizar… Ik ben denk ik mijn hele leven nog nooit zo alleen op een strand geweest”, zo worden we de serie ingezogen, nog niet eens echt zoekende naar een Mol, maar vooral naar het begin van de serie na minutenlang sfeerbeeld (voorzien van tikkende klok en kloppend hart) en dus misschien nog makkelijk in te pakken? Of is ze juist een bliksemafleider? Ik hou haar in de gaten.

Nee, het kan iedereen zijn nu nog, maar we moeten toch kiezen. Frits dan? “Mysterieuze” (mogen we dat alstublieft zelf uitmaken) Hadewych? Tim “mattie van Art dus ik mag meedoen en wil dan best de mol zijn” Kamps?

Nou… Het is nog steeds gokwerk natuurlijk. Laat ik voorop stellen dat ik HOOP dat Dio er nog weken in blijft zitten, maar als ik nu moet kiezen, kies ik voor… Liesbeth.

Wie kies jij?

2 reacties

Jaha, na nog eens kijken durf ik me wel aan een eerste gok te wagen! Mijn mol voor nu: Hadewych!
– ze is nog heeeel ver van het vliegtuig en haalt het alleen omdat William honderden meters rent om haar te halen.
– ze vindt maar 3 kokers, terwijl er 5 zouden moeten liggen? Heeft ze er twee weggehaald? Haar teamgenote Marit neemt ze vervolgens allemaal mee…
– ze wil de vrijstelling zogenaamd pakken, terwijl Marion op Tim schiet, maar Marion raakt Tim niet (met een kapot geweer) en Tim weet tĆ³ch de vrijstelling te behouden, dus geen geld in de pot.

Leuke vergezochte hint, die ik nog nergens anders heb gezien: ze zingt bij het zoeken naar het vliegtuig een stukje uit The Sound of Music: ’the hills are alive’. Levende heuvels… molshopen? šŸ˜›

Geef een reactie