Twee draken

Zit je allemaal foute net niet indie, net niet te commerciële electropop te luisteren, komt een vriend aanzetten met een tof bandje uit Estland. Dan is toch stiekem de eerste gedachte “is dit bandje uit Estland nu wel net zo goed als bandjes uit andere landen, of is het feit dat ze uit Estland komen vooral cool?” Tsja… En dan begint dat basloopje en ben je verkocht. Ik in ieder geval wel. Pompom-pompompompom-pompom-pomppom-pompom-pom… Kan een baslijntje zo catchy zijn? Ja! En het liedje verhaalt van een man met een gebroken hart, de eerste zinnen klinken nog wat onwennig, maar laat je vooral meevoeren door de diepe stem en de mooie tekst (How could you shoot a good man down, leave without mourning?).

Nou, het bandje heet dus Ewert and the Two Dragons (mooie naam!) en het is dus inderdaad een heel goed bandje. En dat ze uit Estland komen, maakt het extra cool natuurlijk.

http://www.youtube.com/watch?v=ddCsOTWz7gI

Geef een reactie