“I hide behind my jokes as a form of protection”

Tsja, het afgelopen weekend lag ik ziek in bed in plaats van een mooi weekend in London te hebben. Ziek op de manier dat je nog NET niet helemaal vergaat van de ellende, maar na een rondje door het huis duizelig, misselijk en moe bent. En daardoor uiteindelijk maar van ellende in bed blijft liggen. En dat dat dan hetzelfde effect heeft als opstaan en een rondje door het huis lopen. Een soort griep dus, zo voelde het althans. Ik koesterde nog even de hoop dat ik zaterdag alsnog een last-minute kon nemen, maar ook dat bleek wat veel gevraagd… En zodoende lag ik het hele weekend in bed. Pas vandaag kon ik weer wat dingen proberen – zoals dit stukje typen.

Door dat in bed liggen kwam ik wel dit liedje tegen. Bandje Boy & Bear kende ik vooral van het liedje dat ze met Passenger maakten (waarover ik in 2010 al eens schreef) – Mike Rosenberg heet de beste man eigenlijk. Toen ik een collega een liedje van Boy & Bear zag plaatsen op Facebook, was ik benieuwd of Passenger al een nieuw album had gemaakt. Want hoewel sommige nummers van Flight Of The Crow me wat te zoetsappig waren, zaten er een paar juweeltjes tussen.

En wat blijkt: 24 februari komt de nieuwe plaat uit – All The Little Lights. Met de drummer van Boy & Bear in de backing band. En eerste single – The Wrong Direction – mag dan een net iets te vrolijk klinkend, up-beat Jason Mraz-achtig gitaarliedje zijn, de tekst van het refrein kwam bij mij een beetje too close for comfort. En dan is het dus een goed liedje ja:

‘cause I love to feel loved but I can’t stand the rejection,
I hide behind my jokes as a form of protection,
I thought I was close but under further inspection,
It seems i’ve been running in the wrong direction oh no…

Op Spotify vindt u – naast de albums van de gelijknamige Zweedse metalband – ook de studio-uitvoering met (elektrische) piano, glockenspiel, drums en trompetsolo. Dat is u misschien iets te catchy, dus wellicht dat deze soloversie u meer kan bekoren (met mondtrompet én Haddaway-What Is Love?-improvisatiemomentje).

http://www.youtube.com/watch?v=nmdMw_Rfr3I

Geef een reactie