De vorige keer

De vorige keer op 29 februari, in 2008 dus, blogde ik over het Cultuurcafé op de Radboud Universiteit en hoe mijn team en ik (vooral mijn team) daar de eerste pubquiz OOIT wonnen. Jaja, ik kan me nauwelijks voorstellen dat dat echt vier jaar geleden is, maar het is zo. Het is wel een momentje… Sta mij toe hier even de memorabele passages te citeren van het artikel dat naar aanleiding van dit heuglijke feit op het inmiddels ter ziele gegane Voxlog verscheen:

Een van de winnaars, Stefan Meeuws (21, vierdejaars student Nederlandse taal en cultuur) werd door een vriendin naar de pubquiz gevraagd. Zelf had hij het nergens zien staan. Hij verwachtte ook niet dat hij ging winnen. Dat zijn team bij de tussentijdse score tweede stond, kwam als een verrassing. ‘We moesten het écht van de muziekronde hebben.’ In deze ronde haalde zijn team veel punten.

Stefan weet niet of hij over twee weken weer deelneemt aan de quiz, maar hij vond het in ieder geval voor herhaling vatbaar: ‘Het lijkt me leuk om vaker te doen. Je kennis wordt getest. Er ontstaat een beetje competitie en ik vond de interactie tussen de teams leuk. Het Cultuurcafé wordt zo ook een echt café. Ik denk ook dat de pubquiz meer mensen naar het Cultuurcafé trekt. Met minimale promotie hadden zich al dertig deelnemers aangemeld!’

Nou wil het toeval dat ik gisteravond BIJNA had meegedaan met een pubquiz. BIJNA! Behalve dat ik naar de tandarts moest.

Alles was prima hoor, overigens. Maar daarna ben ik toch maar niet naar de pub gegaan. En heb ik dus ook niet aan een quiz meegedaan. Had gekund, niet gebeurd…

Geef een reactie