Uitspraken uit de Eenentwintigste Eeuw

Als zelfs ondergetekende het werkwoord appen begint te gebruiken (en dan niet ironisch), dan is er sprake van taalverandering, durf ik te stellen. Daarom hier zomaar wat uitspraken uit de eenentwintigste eeuw op een rijtje. Gehoord op de werkvloer, op straat of elders. Aanvullingen welkom.
 • To the WordPress!
  (veelvuldig gehoord en gebruikt op de redactie van het Apple-tijdschrift waar ik voor werkte als er een bericht moest worden geschreven of geredigeerd – ook op mijn huidige werk bezig ik de term met regelmaat, maar daar zonder veel succes)
 • Mijn hoofd zit vol met ongelezen push-notificaties.
 • Mijn tienduizendste tweet moet ik wel bewust maken.
  (want dat is natuurlijk wel een belangrijke mijlpaal in mijn leven toch?)
 • First World Problems, much?
 • Dat is leuk om te pinnen.
  (waarbij pinnen tegenwoordig verwijst naar Pinterest en niet naar de geldautomaat of de transactie in de winkel)
 • Ik ga wel even op de Facebook kijken of ze een nieuwe sjaal kunnen meebrengen uit Singapore.

 

Geef een reactie