Het is weer zover… Een EK Voetbal! Dit EK Voetbal volgt Stefan wedstrijden… Alle wedstrijden? Nee, niet alle wedstrijden. Stefan heeft namelijk een leven. Hij heeft niet de illusie dat het hem gaat lukken alle wedstrijden na te beschouwen op ditisstefan.nl. Maar soms zal er hier een stukje staan waarin Stefan zijn gebrekkige voetbalkennis gebruikt om zijn observaties te noteren en te delen. Een keer per speelronde een stukje vindt hij al heel aardig. Verwarring, gut-feeling en valse hoop: dat zijn de pilaren waarop zijn nabeschouwingen steunen. Volgt u nog? Nee?

Portugal – Nederland 2-1 (voorspelling: 1-3)

Concluderend (soms stiekem ook n.a.v. de andere wedstrijden):

 • Machteloos
 • Geen team
 • Geen urgentie
 • Eigen eilanden
 • Robben er niet vaak genoeg langs
 • Sneijder net niet scherp genoeg
 • Van Persie verstrikt in een web van verdedigers
 • Van der Vaart over zijn top heen (ondanks die treffer)
 • Gratis af te halen: Van der Wiel – ooit goed, maar nu het summum van wisselvalligheid
 • Rijp voor de VUT: Van Bommel, Heitinga, Mathijsen, Kuyt (mag desnoods op de bank blijven zitten).
 • Jethro Willems is de enige die er hard genoeg in ging. Ja, dat soort overtredingen horen misschien niet, maar het was er wel het moment voor. Mag blijven, krijgt huiswerk mee.
 • Alle treffers (2) die Oranje dit EK maakten, voelden een beetje aan als toevallig goed geschoten. Terwijl de schutters zoveel talent zouden moeten hebben dat de schoten naast toevallig hadden moeten zijn.
 • Duitsland heeft zich in ieder geval netjes gedragen.
 • Ronaldo had zelfs nog even tijd om zijn haar anders te doen in de rust. Zo not worried was ‘ie.
 • Volgens mij moet je gewoon een hoop rotkoppen in je team hebben om deze poule te overleven. Al die prettyboys hebben gewoon niet genoeg karakter om wat tegenwind te verwerken.
 • Het EK is ook voor mietjes. WK, dat is pas leuk! Wanneer is dat weer?
 • Zelfs op het Songfestival haalden we dit jaar meer punten.
 • De samenvattende woorden van @TheBotLebowski: “Eh, fuck it Dude. Let’s go bowling.”

Maar bovenal:

 • Huntelaar had hem dus ook niet gemaakt.

Koffie iemand?

Previous ArticleNext Article
Stefan is online adviseur, redacteur en tekstschrijver. Hij studeerde Nederlandse Taal & Cultuur in Nijmegen, maar werkt inmiddels bij ZB Communicatie & Media in Ede. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar, maakt, ontwerpt en onderhoudt hij websites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

L.

Leven in EK-tijd (8): 10 juli

In deze tijd dat er wel een EK Voetbal is maar Nederland niet meedoet, schrijft Stefan van ditisstefan.nl iedere wedstrijd een stukje, wat dan enige tijd later op ditisstefan.nl verschijnt. Het is niet zo dat er nooit iets over de wedstrijden van het EK komt te staan, maar dat is zeker niet de norm. Net als alcohol kinderen, alcohol is ook niet de norm…

10 juli – 21:00 uur: Portugal – Frankrijk 1-0

Het is voorbij, dit EK. De finale is geweest en Portugal heeft gewonnen. Maar het gekke was dat ik het Portugal gedurende de wedstrijd begon te gunnen. Niet dat Frankrijk zo slecht was of evil speelde. Toen Ronaldo er eenmaal uit was en Frankrijk niet doordrukte, begon ik te geloven in een overwinning voor de vaak zo vervelende Portugezen. En toen, in de extra tijd, toen ik me al bijna begon te verheugen op een penaltyreeks van Duits-Italiaanse proporties, werd er met een mooie goal een beslissing genomen. Door Portugal. Christiano Ronaldo stond toen al fanatieker te coachen dan menig bondscoach dit toernooi. Ineens realiseer ik me dat Ronaldo later een trainer kan worden. Dat kan gewoon in deze wereld. Ik vermoed dat die realisatie het enige is van deze wedstrijd wat ik bij het volgende WK nog weet. Dat Ronaldo straks niet zo maar weg is als ie met pensioen gaat. Daar had ik nog niet eerder aan gedacht. Ik hoop wel dat ie dan zijn haar laat groeien.