Het weekend, reflectie

 • Afgelopen woensdag werd de nieuwe iPhone aangekondigd. Meest gebruikte zoekwoorden waarmee mensen op deze site kwamen? “iPhone 5 teleurstelling”. Tendentieus. Ik wil ‘m trouwens best hebben, hoor. Teleurstelling of niet. De mijne begint traag te worden. Het heeft allemaal geen haast. Kost ook veel geld allemaal. 
 • De aanhouder wint. Als de deksel van je bonenmaler achter het aanrecht, dat net hoog genoeg is om niet met je arm erachter te kunnen, valt en je vervolgens via allerlei omwegen de deksel toch probeert op te rapen, kun je na een kwartier opgeven. Dat deed ik bijna. En toen toch maar blijven proberen. Resultaat boekte ik uiteindelijk door met een bezemsteel de deksel naar een ander deel achter het aanrecht te slingeren (de stofzuiger had niet genoeg zuigkracht om zich vast te zuigen aan de deksel), alwaar ik onderlangs de deksel kon redden. Waarna ik deze wel even moest afwassen. 
 • Mijn hele studio is schoon en opgeruimd.
 • Wie wat bewaard… Blijk ik vier flessen zonnebrandflesjes te hebben. Allemaal nog minstens halfvol. Komt er nog een nazomer? 
 • Vandaag voor het eerst in vijf, zes, zo niet zeven jaar in de fitnessruimte geweest. Alle begin is moeilijk.
 • Ook nog enigszins onverwacht op ziekenbezoek geweest. Ziekenhuizen zijn vaak erg deprimerende omgevingen. Los van het feit dat ziek zijn an sich al deprimerend genoeg is.
 • Daar staat tegenover dat TED.com weer erg inspirerende praatjes heeft, ter compensatie.
 • Ben begonnen aan het tweede seizoen van The Wire. Dat ik steevast The Wired wil noemen, omdat ik Wired zo’n fijn blad vind. “Dat ik te weinig lees”, wil ik aan die zin toevoegen, maar ik doe het niet. Probeer ik af te leren.
 • Dat microkrediet, draagt dat eigenlijk bij aan de algehele welvaart van een gemeenschap of alleen individuen in die gemeenschap?
 • Er bestaan nog steeds pakketdiensten waarbij je na een gemiste levering (omdat je aan het werk bent) het pakket alleen kunt ophalen (op een afgelegen locatie) op momenten dat je aan het werk bent. Sociale werkverschaffing of niet, een zaterdagmorgenopenstelling is toch niet onredelijk? (Al geef ik ruimhartig toe dat ik het blaadje beter had moeten lezen alvorens op de fiets naar die afgelegen locatie te stappen).
 • Tieners op Twitter bevreemden mij. Zij gebruiken taal die ik alleen ken van op tv geportretteerde Amerikaanse subculturen en die ik zelf alleen ironisch zou gebruiken.
 • Fionn Regan heeft een nieuw (alleen digitaal) album. Alleen akoestische gitaar en stem. Duurt nog geen half uur, schijnt. Maar het staat niet op Spotify. Dan maar zo:
  http://www.youtube.com/watch?v=eWfVZjY51Rk
 • Tom McRae heeft ook een nieuw album. Zie mijn opmerkingen over die pakketservice.
 • Als ik zie hoe mooi mijn RVS-keuken glimt ’s avonds in het licht van de spotjes in de keuken, als ik hem heel goed heb gepoetst… Alleen dán vraag ik me af waarom ik dat niet vaker doe.
 • Een intern debat over wat beter is: leven volgens een reeks principes en richtlijnen die je duidelijkheid bieden en zorgen dat je het naar je zin hebt tijdens je leven, of dat juist niet doen. Er is geen winnaar, vooral omdat de afwisseling van het ene naar het andere zo fijn kan zijn. Maar daar schiet je dan weer niks mee op.
 • Hallo?

1 reactie

Geef een reactie