Treitertreintje

Hij zit me gewoon te pesten, dat bericht van 18 januari 2007. Ik schreef over het treintje dat rondrijdt door de Albert Heijn XL in Nijmegen. Prima dat dat nog bezoekers trekt, dat doen wel meer posts. En ik beschouwde het bericht na een kleine tirade in 2009 nog slechts als een doorn in het oog, waar ik me niet te veel aan probeerde te ergeren wanneer ik de bezoekersaantallen bekeek.

Totdat me de afgelopen week ineens begon op te vallen dat het bericht het wel ERG goed doet de laatste tijd. Inmiddels krijgt Treintje meer bezoekers dan de homepage van deze site, en dat is toch vrij uniek.

Hoe dat komt?

Blijkbaar was er strümpft an den Knikker voor treintjesfabrikant Märklin. Ze gaan bijna over de kop en dat is best goed te snappen gezien het huidige economische klimaat en de benodigde liquiditeit voor de hobby.

Dus dan zal het zo wel ophouden, terwijl Märklin een stille dood sterft?

Nope. Er gloort hoop aan de horizon voor de modelspoormaker. Een overname. Jeej. Fijn. En zodoende blijft dit bericht bezoekers trekken. In de afgelopen jaren alleen al bijna 10.000 views. Dat ziet er zo uit:

Statistieken Treintje

Ja. er zat wel vaker een dipje en een hoogtepuntje tussen de bezoekersaantallen voor ‘Treintje’, maar afgelopen maand was dus het record. En deze maand gaan we het gewoon weer halen. En over de 10.000 heen.

10.000 views.

Maar niemand die de moeite nam om op het bericht te reageren.

Geef een reactie