Oké, dus niet De Mol.

Het heeft wel wat, om samen met iemand anders Wie is de Mol te kijken. Omdat je bijvoorbeeld Daniel “FE-NO-ME-NAAL” na kan doen. Of Tania’s acteerwerk “WAT? DE MOL? DE MOL ZELF? MAAR DAT KAN NIET? HE?” met haar grote ogen en theatrale stemgebruik.

Aan het eind van de aflevering werd ik vervuld door een mengelmoes van gevoelens. Blijdschap dan een van de ergernis opwekkende personages het veld moest ruimen, maar enige teleurstelling dat mijn Mol eruit was. Hoewel dat vermoeden vooral was gebaseerd op die ergernis-opwekkende eigenschap. En gelukkig zit er nog zo’n personage in de serie: Zarayda “Try Before You Die” maar nu het grootste mietje wat er tussen loopt. Nu heb ik het BNN-programma nooit gezien, het kan dus zijn dat ze daar ook een mietje is, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dat haar dekmantel is. In dat geval heeft ze die goed gebalanceerd tussen “net natuurlijk genoeg” en “irritant”. Maar we zullen het zien. 

Andere kandidaten niet dan? Kees niet – die heeft het niet in zich (anders is het jatten en teruggeven van de pot wel echt een meesterzet). Daniel niet – omdat hij niet het archetype mol is, te veel kandidaat (kan een act zijn). Paulien niet – te veel goedzak. Carolien – de enige waarover ik nog wil twijfelen. Blijft moeilijk om hoogte van haar te krijgen.

Hokjesman

Een programma wat me meer boeit op donderdagavond tegenwoordig is de Hokjesman. Michael Schaap gaat de verschillende bevolkingsgroepen / subculturen van ons land als ouderwets antropoloog af. Geslaagd in toon en duur: precies lang genoeg om het boeiend te houden en de beelden voor zich te laten spreken en de groep een aparte status te laten krijgen, om die aan het eind vaak weer onderuit te halen. Tot nu toe boeiende afleveringen over onder andere de adel, autonomen en de Volendammers. Leuk.

Staat op Uitzending Gemist enzo.

1 reactie

Jordi schreef:

Ik denk/dacht ook Zarayda om dezelfde reden als jij (allemaal stoere dingen gedaan, maar nu wel heel extreem mietig), maar ik vind het erg verdacht dat daar nu zo prominent de aandacht op wordt gevestigd door dat vraag- en antwoordspel. Ik heb het idee dat als Zarayda de mol is, dat ze het dan bij Wie is de Mol wel wat anders zouden hebben gemonteerd, want anders geven ze het nu bijna letterlijk weg.

Aan de andere kant is ze nog steeds wel mijn hoofdverdachte, want ik zou het anders ook niet weten en ik vind het niet cool om te switchen.

Geef een reactie