Vorig jaar schreef ik een stukkie over de iPad mini

iPad mini

Vorig jaar schreef ik een stukkie over de iPad mini. En als Apple dan een nieuwe iPad mini aankondigt, dan komen er weer wat bezoekers via Google op je site om te lezen wat ik ervan vind. Nu is de nieuwe iPad mini nog niet te koop, maar heb ik wel e

Ik blijf de iPad een vaag apparaat vinden. Wat moet je ermee? Wanneer moet je ‘m gebruiken? Waar een smartphone redelijk logisch gebruikspatroon heeft (je belt ermee, dus je hebt ‘m vaak bij je, dus je kunt ‘m makkelijk voor dingen inzetten), is de iPad maar een raar ding. Moet je zo’n tablet altijd in je tas hebben zitten? Moet je ermee lezen? Video kijken? Foto’s maken (NEE! GEEN FOTO’S MAKEN MET JE IPAD! DOE HET NIET!!!), videobellen? Wat moet je ermee, wat moet je ermee?

Een iPad kan veel dingen, maar vaak nog zonder enige urgentie – “Oh, dat moet ik nu even op mijn iPad kijken” is een zin die ik nog nooit heb gesproken. Vandaar dat ik er officieel ook nog steeds geen heb (alleen eentje voor zakelijke doeleinden via mijn werk).

Ik doe wel mijn best om de urgentie van zo’n iPad te ontdekken. Eerst met de normale en sinds vorig jaar dus met de iPad mini. Er gaan dagen voorbij dat dat ding in mijn tas blijft zitten – hij pas precies in een speciaal vakje in mijn tas – zo goed dat ik hem er soms niet uithaal. Spelletjes speel ik er niet op, het is vooral een surf- en leesapparaat. Als ik zin heb. Geen boeken, wel lange artikelen op websites en tijdschriften als Wired. Soms kijk ik er ook video’s op. En hoewel het scherm minder scherp is dan die van de grotere iPad, is het niet van zo’n matige kwaliteit dat ik me er aan erger. Gezien mijn niet-obsessieve gebruik van de iPad mini, gaat de batterij soms wel meerdere weken mee zonder dat ik hoef op te laden. Ik vind bovendien dat de mini lekkerder in de hand ligt dan zijn grote broer, dus in die zin geldt voor mij: #kleinerisfijner.

De nieuwe iPad mini heeft alle kwaliteiten die ik hierboven beschreef, maar dan met een scherper scherm. Maar voor mij nog geen urgentie dus. Dat nog niet. Dus ik sta ook nog niet in de rij voor de nieuwe.

Gebruiken jullie je tablet voor bijzondere dingen die ik ook zou moeten proberen? Ervaren jullie enig gevoel van urgentie bij het gebruik van een tablet?

 

Geef een reactie