Kanon 2013: dertien dingen

Nog even een Kanon-toetje voor 2013/2014… Omdat je nu eenmaal niet alles in concerten en muziek kan vatten. Dus 13 momenten, boeken, films etc. Hier gaan we:

 1. Micha Wertheim – Voor Je Het Weet
  Op donderdag 7 maart in de Verkadefabriek in Den Bosch zag ik Micha Wertheim. Na Voor De Grap, Voor De Zoveelste Keer nu dus Voor Je Het Weet en Wertheim stelde niet teleur. Het was een gezellige avond met mensen die ik al niet zo vaak zie en Wertheim valt daar dan natuurlijk ook een beetje onder ;). Metacabaret kan natuurlijk ook enorm pretentieus zijn en vermoeiend werken, maar Wertheim flikte het hier weer zowel grappig als ingenieus te zijn. Tot mei is de voorstelling overigens nog te zien. Maar nu hij onderwerpen als actualiteit, herhaling, writer’s block en deadlines al heeft behandeld, vraag ik me wel af waar hij volgend seizoen mee gaat komen… Misschien wel de onvermijdelijke teleurstelling? Spannend wordt het in ieder geval.
 2. Berlijn
  Daar was ik dus nog nooit geweest en dat vond ik pas erg toen ik er was. Want Berlijn is bij uitstek een stad om je bewust te worden van de recente geschiedenis. In een weekend lukte het bij lange na niet om alles te zien, maar er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om nog eens terug te gaan op eigen gelegenheid. Bij voorkeur als het niet regent.
 3. Breaking Bad
  Ik ben uiteraard niet de enige die dit jaar roept dat Breaking Bad een briljante serie is. Goed acteerwerk, ingenieus plot en interessant camerawerk. En vooral ook geen makkelijke tv. Aanrader dus.
 4. Travels With Charley
  Bijna uit, nog niet helemaal, maar toch al op het lijstje. Een van de weinige boeken waarin ik om de bladzijde verbaas over de mooie zinnen en inzichten. En ik krijg er zin van om eens naar de andere kant van de Atlantische Oceaan te vliegen. Meer nog dan van On The Road (ook gelezen dit jaar). Ooit…
 5. The TB Inc.
  En toen stond ik daar op een estate in Brixton, London. En toen kreeg ik een kop thee, op zijn Engels met melk, een chocoladecroissant en luisterden we samen met de band het nieuwe album in de oude studio van mijn favoriete band. Surreëel: zeker. Maar een onvergetelijke ervaring, dat vooral.
 6. Inside Llewyn Davis
  “Uiteindelijk is Inside Llewyn Davis een heel erg toffe film. Misschien net iets te veel folk en iets te weinig plotgedreven om iedereen te overtuigen, maar zonder twijfel vol liefde gemaakt en vol tedere en grappige momenten. Mannen die stiekem dromen van iedere avond op een andere bank te slapen omdat je geen woonruimte kunt betalen, tien keer op je bek gaan en toch mooie liedjes spelen en de 9 to 5 koste wat kost vermijden, komen hier helemaal aan hun trekken. Dus ga dat zien. Prachtig hoor.” 
 7. Husavik
  Met vier van mijn beste vrienden in een hot spring in IJsland, wachtend op het Noorderlicht (kwam niet, uiteraard) en met het uitzicht op de zee. Het was weer een mooie vakantie. 🙂 (en ja het verslag maak ik nog af).
 8. In het cafe van de verloren jeugd
  Patrick Mondiano’s roman kreeg je gratis bij Trouw. En je leest er zo doorheen. Misschien is het verhaal wat licht, maar wat me aansprak was het algehele gevoel van melancholie en het constante zoeken – naar verloren mensen en plaatsen.
 9. The Way, Way Back
  Misschien iets toegankelijker dan de andere film in dit lijstje… Schuchtere pubertiener Duncan moet op vakantie met zijn moeder en – vervelender – haar nieuwe vriend. Deze enorme eikel wordt – geheel tegen het type in – gespeeld door Steve Carell. Terwijl de ouders zich weer even tieners wanen en drugs, drank noch buitenechtelijke avonturen schuwen, ontsnapt Duncan aan de holiday from hell dankzij de fantastische Sam Rockwell, die hem een bijbaantje in een zwemparadijs bezorgt. Het verhaal is niet al te ingewikkeld, maar schildert voor de verandering de zaken een keer niet mooier af dan ze zijn. En dat in combinatie met mooie, zonnige kleuren en een fijne soundtrack. Trailer.
 10. Beste RTL 5…
  Best gelezen blog van het afgelopen jaar. En leuk om mee te maken. Ik beraad me over een nieuwe mediastunt. Misschien kan ik een boze brief aan Boer zoekt Vrouw schrijven, of Wie Is De Mol?
 11. Noisetrade.com
  Als je op zoek bent naar nieuwe onbekende muziek, is dit een goede tip. Toegevoegd aan de favorieten, in ieder geval.
 12. Mijn nieuwe stereo en (geleende) platenspeler bezorgen mij heel veel muziekplezier.
 13. Göteborg met jazz en Fika. Gezelligheid!

 

Geef een reactie